Volvo XC40 T4 Twin Engine: un plug-in hibrid mai accesibil

,

XC40 este pe cale să primească o a doua variantă hibrid reîncărcabil, mai puțin puternică și, prin urmare, mai puțin costisitoare.

Toate modelele din gama Volvo sunt disponibile în versiuni plug-in hybrid, iar XC40 a fost ultimul cu care s-a întâmplat acest lucru: varianta T5 Twin Engine (TE) are 262 CP și este oferită la un preț de bază în jurul a 48.000 euro pe piețele vest-europene. Nu tocmai tentant, așa că modelul suedez va fi declinat și sub forma T4 Twin Engine.

Ca și pe T5 TE, propulsorul pe benzină al noii versiuni este un tricilindru de 1,5 litri, ce dezvoltă 129 CP. Cu 51 CP mai puțin decât la hibridul de vârf, dar la fel ca la XC40 T2, care are doar motorul termic clasic. Nicio modificare, însă, la motorul electric, păstrat la nivelul de 60 kW, astfel că puterea maximă cumulată este de aproape 211 CP. Nu se schimbă nimic nici în cazul vitezei maxime, pentru că la toate modelele hibrid Volvo aceasta este limitată la 180 km/h. Pentru sprintul 0-100 km/h, Volvo XC40 T4 TE are nevoie de 8,5 secunde, față de 7,3 secunde, în cazul lui T5 TE. Bateriile au capacitatea totală de 10,7 kWh, ce permite o autonomie exclusiv electrică de până la 56 km, conform testării după standardul WLTP.

Prețul de bază încă nu a fost anunțat pentru Volvo XC40 T4 Twin Engine, dar se așteaptă să fie cu câteva mii de euro mai mic decât cel al lui T5 TE. Din păcate, aceste versiuni hibrid nu sunt disponibile și în România. Oarecum, inexplicabil…

Foto: Volvo

Acord între Daimler Truck AG și Volvo Group pentru dezvoltarea celulelor de combustie

Volvo reîncepe producția în Europa

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


4 + = treisprezece