Volvo reîncepe producția în Europa

,

De ieri, 20 aprilie, Volvo Cars și-a reînceput producția la uzina Torslanda din Suedia, în urma unei scurte perioade de întrerupere legate de pandemia coronavirusului.

Decizia a fost luată în urma unui dialog cu sindicatele relevante ale muncitorilor și a permis, de asemenea, reînceperea activității și în birourile sale suedeze, întreruptă din 26 martie.
În același timp constructorul suedez poartă un dialog constant cu toți partenerii și furnizorii pentru asigurarea continuității producției și, mai ales, reducerea întreruperilor în lanțul de aprovizionare. Volumele de producție din Torslanda vor fi ajustate la rândul lor pentru satisfacerea cererii de piață, precum și a comenzilor deja existente.

Håkan Samuelsson

„Avem responsabilitatea față de angajații și furnizorii noștri să repornim operațiunile acum, dacă situația o permite”, a declarat Håkan Samuelsson, director executiv. „Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a ajuta societatea este să repornim compania într-un mod sigur, protejând astfel sănătatea oamenilor și locurile de muncă ale acestora.”

Înainte de întoarcerea personalului toate clădirile au fost curățate intens, în timp ce procedurile de igienizare și curățare au fost intensificate. La intrările principale angajații sunt supuși unor controale voluntare ale temperaturii, iar cu ajutorul pulsoximetrelor le este verificată cantitatea de oxigen din sânge. În clădirile de birouri dispunerea locurilor de activitate în sălile de întâlnire, în spațiile de birouri și în restaurante a fost ajustată acolo unde este necesar, pentru a permite distanțarea socială. De exemplu, prin amplasarea corespunzătoare a birourilor și limitarea numărului de persoane permise în sălile de ședințe și restaurante.
Un alt centru din rețeaua globală de fabricație a Volvo Cars, cum este uzina din Ghent, Belgia, și-a reluat activitatea tot de ieri, 20 aprilie, dar cu o producție redusă. În Suedia, uzina de motoare din Skövde și fabrica din Olofström pentru componente de caroserie vor continua să își planifice producția săptămânal și să se adapteze în funcție de nevoile celorlalte uzine. Iar pe 11 mai, compania suedeză intenționează să redeschidă și uzina din Ridgeville, Berkeley County în Carolina de Sud, Statele Unite.

Foto: Volvo

Uzinele Dacia își vor relua activitatea începând cu data de 21 aprilie. Anunțul oficial al producătorului de la Mioveni

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 4 = opt