Volkswagen ID.6, modelul cu o autonomie de 700 de kilometri

,

Volkswagen ID.6 va fi cu siguranță o apariție spectaculoasă. Producătorul a anunțat că noul sedan electric va fi lansat în anul 2023. Berlina va avea o autonomie de 700 de kilometri, iar o sesiune de încărcare de doar zece minute oferă energie pentru 230 de kilometri.

Producătorii din lumea întreagă sunt într-o goană nebună în încercarea de a oferi cât mai mare autonomie autovehiculelor electrice. Volkswagen nu putea să stea departe de această cursă, iar a producătorul a dezvăluit că lucrează la un model electric, prefigurat de ID Space Vizzion din 2019. Noul model de serie, numit ID.6, va fi însă sedan și nu break. Deocamdată nu există prea multe informații, așa că jurnaliștii au citit cu nesaț interviul din Autocar, oferit de șeful departamentului de cercetare și dezvoltare de la Volkswagen.

Frank Welsch a dezvăluit că ID.6 va fi un sedan cu dimensiuni apropiate de un Passat și va avea două versiuni de transmisie: 4×2, cu punte spate motrică, și 4×4. Versiunea cu tracțiune integrală va avea două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Varianta cu tracțiune integrală va primi și o versiune de performanță, GTX, care se va lăuda cu un sprint 0-100 km/h în 5,6 secunde.

Volkswagen ID.6, autonomie de 700 de kilometri

Volkswagen ID.6 va fi dotată cu o baterie de 84 kWh care va oferi o autonomie de 700 de kilometri. 230 de kilometri de autonomie vor fi recuperați într-o sesiune de doar 10 minute de încărcare.Deocamdată nu există imagini oficiale cu noul model. Este adevărat că fanii moto au surprins câteva fotografii cu viitorul model în teste. Există și mai multe schițe care au apărut, dar deocamdată nu este foarte clar cum va arăta Volkswagen ID.6.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


sapte − 3 =