Volkswagen Group pierde 81% din profit. Din nou.

,

Primul trimestru din 2020 se încheie cu o scădere de aproximativ 81% a profitului Volkswagen Group. Este urmarea firească a reducerii capacității de producţie şi a diminuării activităţii comerciale mai ales pe pieţele puternice cum sunt cele reprezentate de China şi Germania.

Nu este însă prima dată când VW se confruntă cu o asemenea situaţie. În 2009, profitul net al grupului a scăzut cu acelaşi procentaj. Cauza de atunci a reducerii profitului operaţional o reprezenta criza economică care tocmai începea să-şi arate colţii. Astăzi e vorba de blocajele economice impuse de măsurile de distanţare fizică contra pandemiei COVID-19. Acestea au remodelat situaţia financiară a mărcii într-o asemenea măsură încât oficialii VW au declarat că este imposibil la ora actuală sa facă o previziune clară a evoluţiei financiare care să acopere întregul an. Motivele sunt simple. Îngrijorărilor legate de modificarea apetitului de achiziţie postpandemie li se adaugă incertitudinile legate de buna funcţionare a lanţului de aprovizionare cu subansamble şi materii prime. Practic, nimic nu poate fi anticipat cu exactitate în acest moment.

 

Cifrele preliminarii prezentate de VW sunt cât se poate de concludente pentru perioada grea prin care trece industria auto. Un profit net de aproximativ 900 milioane de euro realizat în primul trimestru înseamnă o scădere cu 81% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când a fost realizat un profit de 4,84 miliarde euro. Tot în scădere se pare că va fi şi marja de profit rezultată din vânzări comparativ cu primul trimestru din 2019. Volkswagen Group se aşteaptă ca în primele trei luni ale anului veniturile sale să ajungă la 55 miliarde de euro, cu aproximativ 9% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatele financiare obţinute de Volkswagen Group în primul trimestru din 2020 vor fi făcute publice pe 29 aprilie.

Foto: VW

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


cinci × = 20