Un Tesla Roadster, scos la vânzare la peste un milion de euro

,

Mașina în cauză nu este alta decât ultimul exemplar de Tesla Roadster produs, al cărui proprietar elvețian a scos-o la vânzare și solicită o sumă de șapte cifre. Kilometrajul parcurs de respectivul automobil sport electric este de doar 200 km.

Între 2008 și 2012, 2.500 de unități de Tesla Roadster au fost fabricate, în total, pe baza șasiului modelului sport britanic Lotus Elise S2. Primul exemplar i-a revenit fondatorului mărcii americane de mașini electrice, Elon Musk. Acesta a folosit-o să facă naveta de la locuința proprie la sediul Tesla, iar, în februarie 2008, a trimis-o în spațiu, cu ajutorul rachetei Falcon Heavy, produsă de cealaltă companie importantă fondată de Musk, Space X. Așa se face că Roadster-ul, împreună cu racheta purtătoare și un manechin, numit Starman, așezat pe locul șoferului, formează astăzi un satelit artificial al Soarelui, în jurul căruia orbitează pe o traiectorie eliptică, ce o intersectează pe cea a planetei Marte.

Revenind la Tesla Roadster pe care vrea să-l vândă elvețianul, acesta are o culoare alb perlat, cu interior alb-negru, jante negre strălucitoare și cu margini albe, plus mai multe elemente din fibră de carbon. Coupeul cu două locuri este afișat la un preț de vânzare proporțional cu raritatea sa, proprietarul său cerând 1,39 milioane de franci elvețieni, sumă care, la cursul curent, reprezintă echivalentul a 1,3 milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


+ 2 = zece