Un nou SUV – Toyota Harrier – oferit exclusiv pe piața din Japonia

,

Toyota Harrier împarte platforma cu modelul Rav4 și este la a patra generație.

Noul SUV Toyota Harrier are un design cu linii elegante și va fi disponibil exclusiv pe piața din Japonia. Pentru început, cel puțin. Pentru japonezi este a patra generație a modelului Harrier. Generații anterioare au fost bazate pe modele ce au fost vândute și în Europa și Statele Unite sub marca Lexus.

Noua generație Harrier folosește platforma TNGA, utilizată și de actualul model Toyota Rav4. Toyota Harrier are o lungime de 4.740 mm, 1.860 mm lățime și 1.660 mm înălțime. Pe piața din Japonia, modelul va fi disponibil din luna iunie în două variante de motorizare: 2.0 benzină de 171 CP sau hibrid (2.5 benzină plus motor electric) de 218 CP în versiune 4×2 sau 222 CP în versiune 4×4 cu două motoare electrice.

Designul minimalist și elegant se regăsește și la interior și deși există elemente comune cu Rav4, cele două modele abordează un stil de design interior total diferit. Consola centrală este dominată de un display tactil de 12.3 inci, iar printre materialele folosite la interior regăsim pielea artificială.

Toyota Harrier are în echipare și un plafon panoramic de sticlă, iar de pe lista sistemelor de siguranță nu lipsește Toyota Safety Sense ce permite detectarea pietonilor pe timp de zi și noapte.

Prima generație Toyota Harrier a fost lansată în Japonia în 1997 și a folosit platforma utilizată și de modelul Lexus RX de primă generație. Aceeași rețetă a fost folosită și de a doua generație lansată în 2003. De la treia generație introdusă în 2013, modelul Harrier s-a desprins de linia Lexus și a fost dezvoltat pe o platformă comună cu modelul Toyota Rav4.

Foto: Toyota

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


3 + cinci =