Tramvaiul lui Moş Crăciun

,

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar pentru copii data de 25 decembrie se identifică cu momentul în care Moş Crăciun le aduce cadouri. Însă cu ce vine Moşul dacă nu ninge?! Vine cu… tramvaiul lui Moş Crăciun!

Şi vecinii noştri se pregătesc. Budapesta pune la dispoziţia Moşului un tramvai dedicat acestor zile.

Când se așterne zăpada treaba este simplă pentru livrarea cadourilor. Se pot folosi sania trasă de reni sau diverse vehicule cu şenile. Lipsa nămeților ridică unele probleme, dar care nu reuşesc să oprească venirea lui Moş Crăciun cu cadouri la copii. Din această cauză, ca să îl ajute, unele oraşe încearcă să ofere o alternativă. Dacă ar apărea cu o furgonetă sau un camion ar fi parcă prea banal. Dacă însă ar circula prin oraş cu un tramvai? Tramvaiul lui Moş Crăciun. Treaba devine mai interesantă, mai ales că cei mici pot, în cursul zilei, în această perioadă a anului, să meargă chiar ei cu un asemenea tramvai special pregătit cu această tematică.

Munchen, este un oraş care pune mare preţ pe aceste tramvaie, chiar dacă nu folosesc culoarea roşie.

La exterior este de regulă vopsit în roşu, însă asta nu este o cerință obligatorie. Arată bine şi pe albastru după cum se vede în pozele alăturate. Pe fondul acesta de sărbătoare, se dispun diverse desene cu Moş Crăciun, cu ajutoarele sale, Renii, steluţe, mesaje de sezon sau teme religioase legate de naşterea Domnului Iisus Hristos.

Elveţienii din Zürich preferă o prezenţă mai tradiţională, parcă cea mai reuşită dintre exemplele acestea.

Peste Ocean, pe continentul nord american se poartă la scară mare – un tren cu o locomotivă pe măsură.

Pregătirea nu se oprește aici. Ca să fie cu adevărat atmosferă de sărbătoare, după ce se lasă seara, pe suprafaţa exterioară, sunt aprinse diversele instalaţii de iluminat care au fost montate în acest scop. Acestea transmit fără niciun dubiu în ce perioadă frumoasă a anului ne aflăm. Şi în ţara noastră acest obicei a început să prindă. De exemplu, orașe precum Aradul, Oradea, Clujul sau Galaţiul pun şi ele la dispoziţie tramvaiul lui Moş Crăciun.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 1 = unu