Toyota a lansat Corolla Cross

,

Această versiune gen SUV a modelului Corolla tocmai a fost prezentată în Thailanda. Toyota nu a spus, încă, dacă acest model va ajunge în Europa, dar, ținând cont de succesul de care se bucură mașinile de acest tip la noi, e greu de crezut că nu va fi așa.

La câteva săptămâni după Yaris Cross, iată că și Corolla trece la „haine” de crossover. Această versiune a preluat baza modernă pentru modele compacte a mărcii japoneze, platforma tehnică GA-C, precum și sistemul de propulsie hibrid, cu motor 1.8 pe benzină și bloc electric, care dezvoltă împreună 122 CP. Toyota Corolla Cross măsoară 4,46 metri lungime, valoare ce o situează între CH-R (4,39 metri) și RAV4 (4,60 metri) în gama producătorului auto japonez. Corolla Cross este, în special, o alternativă mai favorabilă, ca model de familie,la Toyota C-HR, având un portbagaj de 487 litri, față de 377 litri.

O altă diferență față de C-HR este stilul, mai conservator, chiar dacă designul său are câteva originalități, cum ar fi nervurile pronunțate la nivelul aripilor, farurile mari, care ajung până la calandru, și grila radiatorului uriașă. În plus, arcadelor roților sunt inspirate de cele ale SUV-ului adevărat Toyota RAV4. Tabloul de bord este în mare parte cel al modelului Corolla de bază, cu ecran tactil tip tabletă pentru centrul de infotainment și consolă centrală ce pare să plutească.

Toyota nu a anunțat prețul pe care îl va avea Corolla Cross în Thailanda, dar e de așteptat să fie mai scumpă decât versiunile de bază.

Foto: Toyota

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


trei + 1 =