Tesla: Model 3 nu se teme să „înoate”

,

Tesla poate face față drumurile inundate puțin mai bine decât majoritatea autovehiculelor. Dovada este acest videoclip, filmat în China.

Fondatorul companiei auto americane Tesla, Elon Musk, a anunțat, în 2016, că limuzina de clasă mare Model S este capabilă să plutească câteva momente și să străbată fără probleme porțiuni cu apă relativ adânci, datorită arhitecturii sale speciale, care protejează motorul electric și bateriile. Dacă declarația lui Musk a părut abstractă, mai mult sunând a reclamă, la momentul respectiv, iată că, patru ani mai târziu, un videoclip, filmat pe o stradă inundată dintr-un oraș din China, arată că mașinile Tesla chiar pot înfrunta niveluri de apă inaccesibile altor automobile.

De data aceasta, este vorba despre notchback-ul de clasă medie Model 3, care este fabricat conform acelorași principii tehnologice ca și Model S, deci are sistemul de propulsie electric și acumulatorii foarte bine protejați. Pe filmare se vede cum mașina atacă zona inundată, aparent, cu o adâncime de circa 40 cm, fără să sufere vreo defecțiune și o traversează cu o viteză mare pentru această situație. Clipul provine din contul unui utilizator chinez al Twitter.

Inundații majore afectează în prezent orașele mari de pe coasta estică a Chinei.

Foto: Tesla

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


4 × trei =