Skoda: alergiile de vară

,

Pentru cei care suferă de alergii, vara poate fi o perioadă neplăcută a anului, polenul provocând ochi apoși și reprize de strănut. Aceste simptome de alergii pot avea un impact negativ asupra siguranței șoferului. De exemplu, atunci când conduceți la 50 km/h, un strănut poate însemna șofatul în orb pe o distanță de aproximativ 30 de metri. Cei de la Skoda spun că sistemul lor Climatronic rezolvă acest impediment.

Asta pentru că utilizează diferiți senzori pentru monitorizarea calității aerului din interiorul mașinii și, dacă este necesar, poate să activeze simultan trei funcții: reține particulele fine de praf, previne pătrunderea alergenilor în cabină și absoarbe mirosurile neplăcute. Totuși, pentru funcționarea optimă a acestuia, șoferii ar trebui să-și amintească să-și schimbe regulat filtrele de aer din cabină, iar ideal ar fi la începutul „sezonului de polen”, adică în primăvară.

Sistemul de climatizare Climatronic, care se află în echiparea noilor modele Octavia, precum și Karoq, Kodiaq și Superb, utilizează diferiți senzori pentru măsurarea calității și umidității aerului din cabină. Dacă detectează că puritatea fluxului de aer este compromisă își activează automat funcția de recirculare. Acesta este modul cel mai eficient prin care aerul contaminat este împiedicat să pătrundă din exterior, iar volumul existent este curățat prin recirculare internă. În timpul acestui proces aerul trece de fiecare dată printr-un filtru din carbon foarte eficient, inclus în sistemul de regenerare a aerului. Nu numai că filtrează particulele mici, ci și polenul. În plus, mirosurile neplăcute sunt absorbite, de exemplu, când mirosul lichidului de spălare a parbrizului intră în vehicul.

Foto: Skoda

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 1 = opt