Sistemul Tesla Autopilot, o nouă înfrângere. Un Model 3 a intrat direct într-un camion răsturnat | VIDEO

,

Sistemul Tesla Autopilot, înfrângere usturătoare. O Tesla Model 3, cu funcția de rulare autonomă activată, „a văzut” mult prea târziu un camion răsturnat pe autostradă. Incidentul s-a petrecut în Taiwan și a fost surprins de camerele de supraveghere de pe șosea.

S-a vorbit mult despre sistemul Tesla Autopilot. Cum o să ne ajute la condus și cum șansele de a avea un accident vor fi mult diminuate. Cei care susțin această teorie au suferit o serioasă înfrângere. La fel și sistemul Tesla Autopilot.

O mașină Tesla model 3, echipată cu acest sistem, a fost implicată într-un accident care s-a produs în condiții foarte bune de vizibilitate, pe o autostradă din Taiwan. Mașina „a văzut târziu” un camion răsturnat, care ocupa două benzi de circulație. A frânat în ultimul moment și a intrat cu viteză direct în acoperișul camionului. Camerele de pe autostradă au surprins momentul.

Presa din Taiwan scrie că doar anumite funcții ale sistemului Autopilot ar fi fost activate și de aceea mașina ar fi frânat atât de târziu. Bărbatul de la volan nu a fost rănit și a mărturisit că nu se aștepta ca sistemul să fie atât de slab.

Ce este sistemul Tesla Autopilot

Tesla Autopilot este un sistem de rulare autonomă, bazat pe senzori și camere. Acesta poate vira, accelera și frâna automat. Șoferul poate dezactiva acest sistem dacă acționează un comutator sau dacă apasă pedala de frână. Sistemul devine inactiv și atunci când șoferul preia controlul volanului. Problema este că sistemul are parte de tot mai multe plângeri. „Bloomberg” a realizat un sondaj printre 5.000 de posesori Tesla Model 3, iar 1600 dintre aceștia au spus că, în situații limită, sistemul nu a funcționat cum ar fi trebuit.

În urma unui sondaj realizat de „Bloomberg” și care a vizat 5.000 de proprietari de Model 3, se arată că 1.600 dintre aceștia s-au aflat, la un moment dat, în situații limită în care sistemul nu a reacționat așa cum ar fi trebuit. 13% dintre șoferii chestionați susțin că funcția Autopilot i-a pus în pericol, în timp ce 28% au dezvăluit că i-a salvat din situații periculoase. Șase șoferi menționează că sistemul a provocat un accident.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


− unu = 7