SIAB, după 11 ani, din nou la București

,

Românii tânjesc de 11 ani după un salon internațional auto și el a fost organizat de Romexpo în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României și în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. SIAB este recunoscut de către Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile (OICA), fiind listat în calendarul oficial al acesteia.

Expozanții au avut la dispoziție o suprafață totală de 27.000 mp și au beneficiat de dotări și facilități de nivel inter­na­­țional. Să sperăm că tra­diția va continua și în anii următori. Constructorii nu au rămas nici ei datori și au adus modele interesante, iar la fiecare stand a existat cel puțin o premieră națională – ceea ce înseamnă că vizitatorii au putut să admire mașini care nu au ajuns încă în showroom-uri. Unele mărci și-au adus modele lansate în premieră mondială, acum două săptămâni, la salonul Auto de la Geneva.


Una din vedetele salonului a fost noul Volkswagen Touareg. A fost lansat în premieră mondială, în paralel, la Beijing și București. Interesul producătorului german pentru România nu este întâmplător: țara noastră s-a aflat anul trecut pe locul trei în Europa, în ceea ce privește vânzările de Touareg, după Germania și Marea Britanie.Noul Touareg este cel mai tehnologizat model de la Volkswagen. Prețurile încep de la 43.000 de euro pentru modelul cu motor de 231 de CP și 60.000 de euro pentru cel de 286 de CP.

Tot la standul Volkswagen am admirat și două concepte: ID Buzz, urmașul electric al celebrului  Transporter T2 Bulli, mașina „flower-power” care a devenit simbolul anilor ‘60-’70, dar și Golf GTE Sport, viziunea germană în ceea ce privește un viitor Golf electric.
Și BMW a avut echipă puternică. Nemții au adus noul SUV X4, prezentat în premieră mondială la Geneva, dar și pe M5-bolidul echipat cu motor de 600 de CP care poate ajunge la 100 km/h în doar 3,4 secunde. Producătorul german a făcut senzație și cu două modele I8. Cel mai ieftin costă 157.000 de euro cu tot cu TVA. BMW i8 este cel mai bine vândut automobil sport hybrid din lume.
Ford a strălucit din nou și ne-a arătat familia Vignale, Ford Fiesta ST, Noul Fiesta Active, Ford Mustang, dar și spectaculosul Ford GT. Acest ultim model este vârful tehnologic al gamei și este produs într-o ediție limitată.
Sectorul „taurilor” furioși a atras o mulțime de vizitatori. Aici am găsit Lamborghini Aventador (motor de 740 CP), de culoare portocalie, care costă 352.000 de euro fără taxe, dar și un Lamborghini Huracan Spyder (610 cp) de 212.000 de euro. Tot la acest capitol, am remarcat și un Porsche 718 Boxster, roșu ca focul. Are un motor de 365 de CP, iar prețul său este aproape 95.000 de euro.
Rolls-Royce Phantom a fost cel mai scump exponat la „doar” 370.000 de euro preț de bază, fără taxe. Este un vehicul elegant, un adevărat apartament de lux, iar oficialii companiei spun despre el că este „cel mai avansat Rolls construit vreodată”. Limuzina este dotată cu un motor V 12 twin-turbo de 6.75 litri care dezvoltă 571 CP.

 Text: Sorin BARBU /Foto: Bogdan PISPIRIS

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


− 3 = trei