SEAT: Să joci golf în stil iberic

,

Știați că SEAT Tarraco a fost declarat „Mașina ideală” de jucătorii de golf și de profesioniștii din industria de profil la cea de-a XI-a ediție a Cupei Media din Spania?

Asta pentru că jucătorii iberici de golf au ajuns la concluzia că SUV-ul de clasă medie, cel mai mare din patrimoniul actual al constructorului spaniol, îndeplinește toate cerințele lor atât pentru utilizarea zilnică, cât și pentru practicarea sportului preferat: este practic, confortabil și prietenos cu mediul. Însă volumul portbagajului a fost cel care jucat un rol crucial. Dar care este capacitatea portbagajului Tarraco?

Răspunsul constructorului vine prompt: 760 de litri. „Ok.” au spus jucătorii de golf, „dar cât înseamnă asta în mingii de golf?”.


Așa că doi tineri jucători de golf au găsit modul în care să afle numărul lor, ținând cont că o mingie de golf are diametrul de 4,3 cm și un volum de 40,7 cm3. Iar pentru umplerea portbagajului unui Tarraco s-au hotărât să folosească un model de crosă specială, pentru nisip, al cărui cap este înclinat la 56 de grade și oferă o mare precizie loviturii. Este foarte folosită și pentru scoaterea mingiei din locuri situate sub nivelul suprafeței de joc și aducerea ei mai aproape sau chiar introducerea ei în gaura țintă a terenului respectiv.
Cei doi se poziționează în apropierea ușii deschise, iar loviturile curg una după alta, mingiile începând să umple portbagajul.

„De-a lungul unei zile de antrenament am lovit sute de mingi, așa că suntem obișnuiți să le trimitem una după alta în același loc, fără vreun efort fizic vizibil”, spune Marina Martinez, care joacă golf de la 4 ani.

După ce au „urcat” mai mult de 3.300 de lovituri reușite în Tarraco, gravitația își demonstrează existența iar din grămadă încep să cadă primele mingi înapoi pe gazon.
A fost momentul în care trebuia închisă ușa portbagajului ce dispune de funcția „mâini libere” comandată electric și să-și continue activitatea, dar de data aceasta de pe locurile din spate.

„Este foarte convenabil să poți deschide și închide ușa portbagajului fără să îți folosești mâinile. Întotdeauna purtăm o mulțime de genți și crose și în acest fel, doar fluturând piciorul sub bara de protecție, ușa se deschide și nu trebuie să-ți pui lucrurile pe jos”, spune Oriol Martinez, care a început să practice golful tot de la vârsta de 4 ani.

 

Cum încă era mult spațiu de umplut jucătorii de golf trec de la utilizarea croselor la golirea, de-a dreptul, a coșurilor în care mingiile erau aduse. Fiecare coș conține în jur de 100 de mingi de golf, iar finalul a fost când acestea au ajuns în punctul critic superior al spătarului banchetei fără ca vreuna să se „verse” peste margine. Totalul? Simplu, „doar” 8500 de mingi.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


+ noua = 18