Salonul Auto de la Geneva. Noutăți și provocări

,

Salonul Auto de la Geneva se deschide pe 8 martie, dar jurnaliștii de specialitate au scris că se anunță un mare succes. Salonul Auto de la Geneva găzduiește 180  de expozanți care vor oferi publicului în jur de 900 de modele. 110 dintre acestea vor fi prezentate în premieră mondială și europeană la acest eveniment.

Salonul Auto de la Geneva și-a anunțat deja mașina preferată. Pentru prima oară în istorie titlul de „mașina anului” a fost câștigat de producătorul Volvo. Este vorba de Volvo XC40. SUV-ul și-a adjudecat trofeul după o finală teribilă cu BMW Seria 5, Audi A8 Citroen C3 Aircross, Kia Stinger, Alfa Romeo Stelvio şi Seat Ibiza. Volvo a câștigat pentru prima oară acest trofeu, care se acordă din anul 1964 în urma votului exprimat de 60 de jurnaliști auto din 23 de țări. Volvo XC40 este al doilea SUV care câștigă acest titlu, după ce anul trecut această onoare i-a revenit modelului Peugeot 3008.


La Salonul Auto de la Geneva, Volkswagen și-a prezentat noul concept. Este vorba de un vehicul complet electric numit ID Vizzion. Compania germană susține că va fi lansat peste patru ani.ID Vizzion va avea o autonomie de 600 de kilometri și va ajunge la o sută de kilometri la oră în doar șase secunde.

Una dintre surprizele Salonului Auto de la Geneva este o mașină zburătoare care costă 500.000 de euro. Mașina este un hibrid între un autoturism sport și un elicopter și deocamdată nu poate fi folosită decât în Olanda, în afara orașelor. PAL-V are două locuri, trei roți, elice și un rotor, dar are nevoie de o bucată de carosabil ca să poată decola. La fel stau lucrurile și pentru o aterizare sigură. Pe șosea, viteza maximă este de 170 de km/h, iar în aer ajunge la 180 de km/h.

„Tehnologia este aprobată, iar vehiculul este foarte sigur. L-am dotat cu două motoare. În caz că unul întâmpină probleme, lucru puţin probabil, îţi mai rămâne unul cu ajutorul căruia te poţi menţine în aer până când vei găsi un loc unde să aterizezi”, a explicat unul dintre reprezentanții producătorului. Compania a creat deja o primă serie de 90 mașini, iar lista de cumpărători este foarte lungă și depășește cu mult așteptările.

SURSA FOTO: Newspress.co.uk

Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti – SIAB 2018

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


− unu = 8