Rosemary Smith, pilot de Formula 1 la 80 de ani

,

Rosemary Smith (1) Rosemary Smith împlinește 80 de ani în luna august. „Ar trebui să stau acasă și să am grijă de nepoți” spune zâmbind. Rolul de bunicuță grijulie nu o pasionează pe Rosemary Smith. Marea ei pasiune a fost viteza și a vrut mereu să conducă mai rapid… tot mai rapid.

Rosemary Smith (9)Cei de Renault au profitat de ocazie și au urcat-o în mașina lor de Formula 1. Înainte de a pleca în cursă, pe circuitul Paul Ricard, inginerii echipei i-au oferit un curs intensiv și i-au explicat ce poate mașina și la ce folosesc toate butoanele și pedalele de la bord. Nu a înțeles imediat, dar nu s-a lăsat. Apoi a plecat la drum și a parcurs un tur de circuit, fără ezitare, la volanul unui bolid Lotus-Renault E21 de 800 de CP. La final au întrebat-o dacă a avut emoții. „Am fost îngrozită, dar sentimentul a fost fabulos.” a povestit cu glasul gâtuit de emoție.

Rosemary Smith (7)Rosemary Smith a fost o femeie care și-a urmat mereu pasiunea. S-a născut în Dublin și părea că o să aibă succes în designul vestimentar. Era însă mult prea îndrăgostită de domeniul auto, așa că a dat din coate și a ajuns navigator în cursele de raliu. Era o femeie frumoasă cu ochii albaștri, păr blond și picioare lungi. Bărbații o sorbeau din ochi, o invitau în oraș, dar au acceptat-o greu în lumea lor. A răzbit doar după ce a câștigat curse și a obținut trofee. Și a continuat să doboare granițe toată viața. La 80 de ani a devenit cea mai în vârstă persoană care a condus o mașină de Formula 1. Jurnaliștii au aplaudat la final. Unul dintre ei a spus: „Vreau să fiu ca Rosemary Simth”.

Rosemary Smith (6) Rosemary Smith (4) Rosemary Smith (3) Rosemary Smith (2)

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


1 + = doi