Rolls-Royce: calitatea aerului este esențială

,

Unul dintre punctele forte ale inginerilor de la Rolls-Royce l-a reprezentat calitatea aerului din cabinele modelelor proprii. Iar puritatea acestuia a trebuit să fie pe măsura renumelui mărcii engleze. Și au reușit să o facă cu ajutorul celui mai nou Sistem de Purificare a Mediului Rolls-Royce (MEPS) în care sunt incluși senzorii pentru detectarea impurităților și filtrele Nanofleece.

Ultimele au o structură ultrafină, în genul lânii, formată din nanofibre cu diametre cuprinse între 120 nm și 150 nm, în comparație cu diametrul fibrelor convenționale care sunt mai mari de 500 nm. Ce înseamnă asta? Gândiți-vă că 1 mm are un milion de nanometri, iar structura de lână rezultată permite o curățare net superioară a aerului, chiar și pentru contaminanții extrem de fini, alături de o mare capacitate de reținere a murdăriei. În cazul de față constructorul englez spune că a creat cel mai curat mediu disponibil, în comparație cu orice autovehicul din segmentul său, în care pasagerii sunt protejați împotriva particulelor de carbon și polen și mai ales a virusurilor sau bacteriilor contaminante. Și mai amintește că din 2015, toate autovehiculele Rolls-Royce au beneficiat de această ultimă generație de echipamente pentru purificarea aerului.

Pentru noul Ghost, care debutează în toamna acestui an, această tehnologie a fost în continuare dezvoltată pentru a încorpora o gamă completă de îmbunătățiri hardware și software, cunoscute sub numele de Micro Environment Purification System. Pentru acesta s-au introdus senzori extrem de sensibili în detectarea impurităților și implicit pentru analizarea calității aerului din mediul înconjurător, și care comandă trecerea automată a prizei de aer proaspăt în modul de recirculare, dacă sunt prezente niveluri inacceptabile de contaminanți în aer. Astfel, tot aerul din cabină este canalizat printr-un filtru Nanofleece capabil să îndepărteze aproape toate particulele ultrafine, virușii și bacteriile din micro-mediul Rolls-Royce în mai puțin de două minute.


Iar un avantaj deloc de neglijat este că, în urma implementării a acestei tehnologii, viitorii posesori al modelului Ghost vor putea să-și seteze de la distanță ambianța din cabină, prin telecomanda vehiculului, pregătind-o pentru sosirea lor și următoarea călătorie.

Foto: Rolls-Royce

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 5 = cinci