Rivian amână lansarea producției din cauza COVID-19

,

După ce săptămâna trecută ne prezenta planul ambițios de a lansa producția de serie în luna decembrie a acestui an, Rivian anunță acum că pandemia de COVID-19 face imposibil acest lucru.

Un scenariu optimist prevede o amânare de aproximativ un an, adică vom avea ocazia să vedem primele modele de serie părăsind fabrică din Normal, Illinois USA, undeva la jumătatea lui 2021.
Fabrica destinată construirii modelelor rezultate din parteneriatul dintre Mitsubishi și Chrysler a fost cumpărată de Rivian în 2017 pentru suma de 16 milioane de dolari. Momentan aici lucrează doar 11 salariați, procesul de angajare a forței de muncă fiind întrerupt, compania anunţând că va suporta plata salariilor în această perioadă.

Dacă totul va decurge conform planului, anul viitor vom vedea primele modele de serie Rivian, pickup-ul R1T, urmat de R1S, un SUV cu șapte locuri croit special pentru piaţa din Statele Unite. Pe aceeași platformă tehnică vor fi construite și 100.000 de utilitare pentru distribuirea produselor vândute de Amazon.


Anul trecut Ford a investit 500 de milioane de dolari în Rivian, așadar ne așteptăm să vedem un model electric cu embleme Lincoln începând cu 2022.

Foto: Rivian

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


doi × 3 =