Renault, robo-taxi spectaculos

,

Renault a fost unul dintre producătorii care a înțeles rapid că mijloacele de transport, așa cum le știm, vor dispărea în viitor. Renault are și câteva propuneri, foarte interesante și spectaculoase. La Salonul Auto de la Geneva, Renault a prezentat conceptul EZ-GO, un vehicul de transport care vine dotat cu o mulțime de aplicații. Acestea vor fi foarte utile în drumurile prin oraș.

Renault a anunțat că EZ-GO este o mașină și un serviciu deopotrivă. Este conectat, electric și autonom și este conceput să se descurce de minune prin aglomerația din oraș. Noul Renault poate găzdui între una și șase persoane, iar acest robo-taxi va fi comandat cu ajutorul unei aplicații sau poate fi preluat din stații speciale, desenate tot de designerii producătorului francez. EZ-GO oferă p capacitate autonomă de nivel 4 din 5 pe scara internațională SAE. Asta înseamnă că vehiculul poate păstra distanța, știe să păstreze banda și să o schimbe, dar este capabil și să vireze în intersecții.

Renault EZ-GO are o formă trapezoidală și are următoarele dimensiuni:
Lungime 5.2 metri
Lățime 2.2 metri
Înălțime 1.6 metri (cu ușa închisă) și 1.8 metri (cu ușa deschisă)
Ampatament 3.8 metri. EZ-GO are o masă proprie de 1700 de kilograme, din care 300 sunt reprezentate de pachetul de baterii.

Mașina are o ușă frontală, iar panoul panoramic te lasă să admiri priveliștea. Acest amănunt o să-l transforme într-un produs foarte căutat în orașele cu potențial turistic. Pasagerii sunt așezați pe o canapea și au posibilitatea să afle să afle informații despre rută sau despre obiectivele turistice de pe un display. Încărcarea bateriei care alimentează motorul electric are loc wireless, printr-o conexiune automată, fără a fi nevoie de intervenția vreunui operator. Bateriile sunt montate sub podea. EZ-GO nu are volan. Acesta spațiu a fost folosit pentru confortul pasagerilor.

SURSA FOTO: THE SUN

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE LEGATE DE ACEST SUBIECT:

Salonul Auto de la Geneva. Noutăți și provocări

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 5 = zece