Reguli stricte la RAR. INFO: Cum obții duplicatul CIV

,

În toate reprezentanțele Registrului Auto Român păstrăm la fel de stricte regulile de igienă, iar angajații poartă în continuare echipament complet de protecție.

În fiecare weekend au loc operațiuni de igienizare în toate spațiile destinate clienților și lucrătorilor RAR. Respectăm în continuare restricțiile impuse în această perioadă și păstrăm distanța de siguranță, accesul publicului fiind interzis în hala de verificări tehnice, nu permitem să intre în curte mai mult de o persoană în fiecare autovehicul, încurajăm plata cu cardul, iar mașinile sunt preluate de angajați ai RAR.

Vă reamintim câteva informații utile pentru situația în care doriți să solicitați eliberarea unui duplicat al Cărții de Identitate a Vehiculului (CIV).

Documentele necesare obţinerii unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului sunt:

– cerere activitate RAR (cererea se va completa olograf de către solicitant, pe propria sa răspundere; va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia);
– actul de identitate al solicitantului;
– documente care atestă calitatea de deţinător legal a solicitantului (act de vânzare-cumpărare, factură, act de adjudecare etc.), dacă solicitantul nu este cel care figurează ca deţinător în evidenţele autorităţii de înmatriculare;
– dacă solicitantul nu este deţinătorul vehiculului (persoană fizică), sau dacă deţinătorul este persoană juridică, este necesară prezentarea actului de reprezentare legală (împuternicire notarială, dacă deţinătorul este persoană fizică, sau delegaţie, dacă deţinătorul este persoană juridică).

Delegaţia trebuie să conţină datele de identitate ale reprezentantului deţinătorului, să identifice vehiculul prin numărul său de identificare (seria de şasiu sau caroserie), să specifice care este activitatea pentru care s-a emis delegaţia (eliberare duplicat al cărţii de identitate), să poarte număr de înregistrare şi să fie semnată (şi ştampilată, dacă este cazul) de către emitent.

Începând cu data de 16.07.2018, în conformitate cu prevederile Legii nr. 109/2018, pentru obţinerea duplicatului CIV este obligatorie prezentarea vehiculului la RAR în vederea identificării sale.

TEST – Dacia Spring: A treia revoluție

Reguli stricte la RAR. INFO: Cum obții duplicatul CIV

RAR: Se simplifică procedura de obţinere a duplicatului CIV

Noua carte de identitate a vehiculului (CIV)

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× noua = 9