RAR nu eliberează documentele necesare înmatriculării în România pentru vehicule scoase din uz!

,

În conformitate cu prevederile legale, RAR nu poate elibera documentele necesare înmatriculării în România pentru vehicule care au fost scoase din uz.

Prin urmare, RAR recomandă cumpărătorilor de vehicule utilizate, provenite din alte state, să nu le achiziționeze fără documentele necesare înmatriculării. De asemenea, este necesar să verificați, la momentul achiziționării vehiculelor, că documentele de înmatriculare nu sunt alterate cu intenția de a ascunde statutul de vehicul scos din uz (de exemplu: prezintă ștersături, zone acoperite cu diverse etichete, etc) sau că nu conțin mențiuni din care rezultă scoaterea din uz a acestora.

În cazul vehiculelor provenite din SUA și Canada, scoaterea din uz a vehiculelor reiese din denumirea specifică a documentelor şi/sau din menţiunile înscrise în acestea referitoare, printre altele, la imposibilitatea reînmatriculării vehiculelor în respectivele state și/sau la statutul de vehicul nereparabil.

Astfel, RAR va refuza efectuarea activităților solicitate în cazul vehiculelor provenite din SUA pentru care clienții prezintă documente precum Certificate of Destruction, Junking Certificate, Nonrepairable Vehicle Certificate, Certificate of Title of a Salvage Non-Rebuildable Vehicle, Nonrepairable Vehicle Title etc.

De asemenea, RAR va refuza efectuarea activităților solicitate în cazul vehiculelor provenite din Canada pentru care clienții prezintă documente precum Permit – Vehicle Portion / Certificat d’imm. – Véhicule (Ontario) în care este menționat textul BRAND – IRREPARABLE.

ISTORIC VEHICUL – 2.0 Istoric de daune!

Mașinile „englezești” în etapa post-Brexit: explicațiile directorului adjunct al RAR

Reguli stricte la RAR. INFO: Cum obții duplicatul CIV

Safe market by RAR: Schimbarea pneurilor

RAR: Omologări de Tip – Laboratorul de Încercări Emisii Poluante și Consum

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


trei − = 2