RAM 1500: Cowboy de lux

,

Cum ar fi dacă un cowboy ar pleca la oraș cu propria mașină și ar vrea să le dea un bobârnac peste nas tipilor cu mașini de fițe? Probabil ați spune că nu-i chiar o mare scofală. Dar dacă ar fi vorba de un camion de lux? Cum ar fi RAM 1500…

Desigur, pentru piața noastră o asemenea apariție ar fi privită cu multă curiozitate, însă, pentru tărâmul Unchiului Sam pickupurile au dezvoltat un real cult. Pe de altă parte, atunci când ai de-a face cu RAM 1500 Laramie Longhorn Edition, un nume de referință în segmentul său, echipat ca pentru o petrecere texană cu ștaif și care mai și ascunde sub capotă un V8 HEMI de 5,7 litri și 395 CP, oricine ar percepe un camion cu alți ochi, indiferent din care parte a globului pământesc este privit. Iar împătimiții de „limo”-uri ar avea destule motive să-și roadă unghiile.
Față de varianta standard cromul este cel care face distincția în exterior. Aici intră în joc grila cu sigla RAM și bagheta care înconjoară farurile LED cu sistem de iluminare frontală adaptivă (AFS) și care sunt primele care atrag atenția. Urmează parașocurile, cârligele de remorcare, treptele laterale și spițele jantelor. Evident, toate fac parte din dotarea standard. Culoarea caroseriei este „maro nuc” în două nuanțe, însă, se poate opta și pentru varianta monocromă, iar jantele de 20 sau 22 de inci au un model unic. „Atestarea” ediției limitate este făcută de două însemne în genul cataramei de centură de rodeo inscripționate Laramie Longhorn Edition ce apar pe ușa din față și pe hayon.

Cabina este echipată cu materiale premium care oferă caracteristici și elemente de design întâlnite la articolele tradiționale manufacturate cum sunt clasicele ceasuri de buzunar, cizmele de cowboy, din piele, sau șeile de călărie. Fie că sunt elemente din lemn, metal sau piele, toate sunt autentice.
Interiorul degajă calitate prin ornamentele sale, pielea folosită pentru bord și designul inspirat din partea sud-vestică a continentului american folosit pentru panourile ușilor și cotiere. În cabină, suprafețele largi precum consola centrală, panoul de bord, scaunele și inserțiile panourilor de uși sunt acoperite cu piele de aligator tăbăcită și modelată tradițional în genul șeilor de cai din filmele western. Alte detalii unice includ accente de crom satinat, o insignă metalică nichelată montată pe capacul consolei și un nou marcaj al ediției „Longhorn” pirogravat pe lemnul ușii compartimentului pentru mănuși. RAM 1500 Laramie Longhorn este pus la punct cu noile tehnologii și conectivitatea indiferent dacă te afli cu cireada pe câmp sau parchezi în fața unui hotel din Las Vegas. Pune la dispoziția ocupanților cabinei tehnologie 4G WiFi hotspot, un sistem audio exclusiv SiriusXM 360L ce oferă o experiență personalizată de audiție, o platformă SiriusXM Guardian cu cinci porturi USB pentru conectare și un ecran tactil de 12 inci, cel mai mare din segment. Iar pentru toate acestea a fost numit „Pickup-ul de lux al anului” primind cel mai mare scor pentru interior, din partea Texas Automotive Writers Association (TAWA). Oricum, când este vorba de tradiții texanii nu se dezmint…

 Text: Radu BUHĂNIŢĂ /Foto: RAM

Publicat în Știri.

Autor

Home Page

Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


noua − 1 =