Raluca Bădulescu: „Nu s-a născut nimeni «Dumnezeul modei»”

,

A absolvit Facultatea de Litere, opt ani a fost corporatistă, dar și-a găsit marea pasiune în televiziune. Raluca Bădulescu este acum unul dintre jurații „necruțători” din „Bravo, ai stil!”, emisiunea difuzată de postul de televiziune Kanal D.  În acest „show” face echipă cu Cătălin Botezatu, Maurice ­Munteanu și prezentatoarea Ilinca Vandici. Raluca a acceptat să ne dezvăluie care este secretul din spatele succesului acestui show de televiziune, dar și cum reușește să conducă mașina încălțată cu pantofi cu toc.

Auto Test: La ce vârstă ați luat permisul?
Raluca Bădulescu: Permisul l-am luat la vârsta de aproximativ 19 ani și jumătate, pentru că, până atunci, m-am concentrat pe admiterea la facultate. Am învățat să conduc la cursurile școlii de șoferi, iar examenul auto nu mi s-a părut dificil și l-am luat din prima. Ulterior, m-a ajutat foarte mult tatăl meu să mai deprind din tainele conducerii.
Auto Test: Care a fost mașina familiei?
Raluca Bădulescu: Mașinile familiei, de fapt, erau Dacia și câteva alte brand-uri faimoase pe vremea aceea, dar eu îmi amintesc cu drag de Dacia. Țin minte concediile superbe pe care le petreceam în fiecare an, la munte și la mare, împreună cu sora și părinții mei. Concediile se petreceau atunci în familie. Părinții ne plimbau peste tot, iar eu și sora mea eram în al nouălea cer. Am avut o copilărie foarte, foarte frumoasă.

„Avem o echipă atât de mișto că nu trece zi fără o întâmplare splendidă, și mă bucur că toate aceste lucruri se filmează. Bucuria este foarte mare când vedem că publicul apreciază ceea ce facem și că munca noastră ajunge la inimile telespectatorilor.”

Un Renault „ciobit”
Auto Test: Care a fost prima mașină pe care ați avut-o?
Raluca Bădulescu: A fost un Renault pe care l-am primit de la tata. Mi-am dorit foarte mult un Mercedes sau BMW, însă a fost o idee foarte bună Renault-ul, pentru prima mașină. Îmi amintesc că „l-am organizat” bine de tot, în sensul că făceam niște parcări laterale de-a dreptul „divine”, de era „ciobit” pe toate părțile (râde).
Auto Test: Ce mașină aveți acum și pe ce criterii ați ales-o?
Raluca Bădulescu: Acum am un BMW, seria 7, cred că așa se cheamă… Am ales-o pentru că înainte de această mașină am avut tot un BMW, care mi-a plăcut mult și s-a condus ușor. Este o mașină confortabilă, merg foarte bine cu ea, are toate dotările posibile, inclusiv un sistem audio perfect. Ador muzica și îmi place să o ascult la maximum, dar, atenție, cu geamurile închise, nu fac gălăgie în trafic (râde).
Auto Test: Ce mașini ați mai avut și dacă aveți una care v-a rămas „lipită de suflet”…
Raluca Bădulescu: Am avut, până la acest BMW, o serie de modele Range Rover, câteva Mercedes-uri SUV, dar mi-a rămas aproape de suflet o mașină Range Rover… o variantă sport. O iubesc, o ador și îmi place cel mai mult, din tot ce am avut până acum. Nu pot să vorbesc despre un Ferrari pentru că ar costa foarte mult, dar și dacă aș dispune de banii necesari, pentru a face o astfel de achiziție, aș prefera tot un Range Rover și de restul mi-aș cumpăra pantofi, haine sau bijuterii.
Auto Test: Ați avut incidente pe șosea? Probleme cu poliția?
Raluca Bădulescu: N-am avut incidente pe șosea, pentru că sunt un șofer prudent și merg tot timpul cu viteză regulamentară. Mi-e frică de viteză și chiar dacă mai fredonez vreun cântec, tot cu ochii în față sunt. Toate funcțiile mașinii sunt setate de către soțul meu, Florin. Eu știu doar să mă așez la volan și să conduc. Despre Poliția Română am o părere foarte bună. Polițiștii m-au tratat mereu cu foarte multă politețe și nu pentru că sunt vedetă sau altceva, ci pentru că sunt educați.

„Eu conduc mai liniștit, pentru că, în permanență, atunci când sunt la volan mă concentrez la ce se mai întâmplă în jurul meu în trafic. Mai fredonez un cântecel pe care-l aud la radio.”

Soțul salvator, tocuri la volan și Smart-ul plin de haine
Auto Test: Cum vă descurcați în traficul din Capitală?
Raluca Bădulescu: Ca „peștele în apă”. Sunt învățată să conduc în oraș, dar când ies din localitate nu mă descurc. Chestiunea este că ar trebui să-mi iau mai mult timp înainte să ajung undeva, pentru că nu estimez bine timpul și cam întârzii, motiv pentru care îmi cer scuze în avans… și pe această cale, dacă se poate (râde).
Auto Test: Vi s-a întâmplat să rămâneți cu mașina în drum?
Raluca Bădulescu: Acum vreo 20 de ani, când am avut acel Renault, am făcut „pana prostului”. Am acest talent deosebit, pe care mi-l mențin și astăzi, de a nu urmări niciodată acul de la combustibil. Mie mi se pare că merg așa, „de la Dumnezeu”, și nu urmăresc niciodată dacă am suficientă benzină/motorină, pentru că și de alimentarea mașinii se ocupă tot soțul meu. Știu că atunci m-a ajutat un taximetrist, foarte drăguț, dar nu vreau să mi se mai întâmple vreodată. Din fericire, există soțul meu pentru că, dacă nu s-ar ocupa el de chestiunile astea, cred că m-aș confrunta cu ele zi de zi.
Auto Test: Cine conduce la drum lung? Dumneavoastră sau soțul?
Raluca Bădulescu: Doar soțul meu. El adoră să șofeze, conduce excepțional și mă simt în siguranță cu el la volan. Tata conduce la fel, excepțional, „Regele” Cătălin Botezatu conduce excelent și nici cu el nu am emoții în mașină. Eu pot să conduc maximum trei sute de kilometri, mă distrez, ascult muzică, glumesc, dar orice distanță care trece de acest „barem”, nu o parcurg cu mașina.
Auto Test: Am văzut acum trei ani un material în care aveați tocuri și conduceați un Smart…
Raluca Bădulescu: Am avut acel Smart aproape un an. Era un autoturism foarte „cool”. Mă strecuram foarte bine cu el în oraș, căram haine și nu mă întrebați câte reușeam să pun în această mașină. Era puțin complicat dacă voia cineva să meargă cu mine, pentru că și portbagajul și scaunul de lângă mine erau pline cu haine. Și da, eu conduc numai cu tocuri și nu înțeleg cum se poate conduce fără ele. Îmi este foarte comod să conduc cu tocuri, pentru că se sprijină pe podea, pur și simplu, iar din picior acționez pedalele. Eu așa m-am învățat de la școala de șoferi.

Raluca Bădulescu în studioul Kanal D, alături de Cătălin Botezatu, Maurice Munteanu și Ilinca Vandici

Secretul „Bravo, ai stil”
Auto Test: Sunteți la emisiunea „Bravo, ai stil!”, încă de la lansare. Care ar fi secretul succesului?
Raluca Bădulescu: Am fost foarte emoționată și foarte fericită când am intrat în această echipă! Kanal D și „Bravo, ai stil!” sunt familia mea, viața mea, motivul pentru care mă trezesc cu energie și pentru care zâmbesc … Viața, sufletul, energia, dragostea și pasiunea, și nu doar a mea, ci a noastră, a tuturor colegilor … asta înseamnă. Eu cred că secretul succesului constă în faptul că avem parte, încă de la început, de tot sprijinul, suportul și de toată dragostea echipei și familiei Kanal D. Când ajungem la filmări, ne simțim ca acasă… Exact așa cum ajungi acasă și te bucuri că-ți revezi copilul, soțul, soția, părinții etc., așa ne bucurăm și noi. Kanal D este acasă!
Auto Test: Nu vă este greu să fiți mai dură cu fetele din emisiune? Unde credeți că mai greșesc când este vorba de vestimentație?
Raluca Bădulescu: Eu consider că cele mai multe dintre competitoare, și mă refer la toate cele care au participat în toate sezoanele emisiunii, sunt la înălțimea acestui show. Este un spectacol de divertisment și fashion și este foarte important de subliniat faptul că în permanență publicul vede lucruri noi, are ocazia să se întâlnească cu situații noi, de viață, de styling, modă etc. Nu s-a născut nimeni „Dumnezeul modei” și mereu avem de învățat câte ceva. Nu cred că există reguli de aur, cred că stilul este o expresie a personalității. Asta le spunem în permanență concurentelor de la „Bravo, ai stil!”, să încerce să își „îmbrace” personalitatea în hainele potrivite.
Raluca Bădulescu a slăbit 70 de kilograme
Auto Test: Cum v-a schimbat viața această emisiune?
Raluca Bădulescu: Credeți-mă, din tot sufletul vă mărturisesc, că această emisiune mi-a schimbat viața în cel mai frumos, bun și minunat mod posibil. Nu vă pot descrie în cuvinte câtă bucurie, fericire, energie există în sufletul meu, cât și în al colegilor noștri, atunci când vorbim despre proiectul „Bravo, ai stil!”. Este cel mai frumos proiect din viața mea și sper să ajungem cu el până la sezonul 100.
Auto Test: Pe site-ul Kanal D scrie că ați slăbit 70 de kilograme. Cum ați reușit?
Raluca Bădulescu: În urmă cu șapte ani și jumătate mi-am făcut operație „gastric slim”, de micșorare a stomacului, la domnul profesor dr. Copăescu, căruia îi mulțumesc în fiecare secundă, dumnealui și întregii echipe de la Spitalul Ponderas. Am slăbit aproape 70 kg, eu cântărind atunci 125 kg. După operație am ajuns la 52 de kg, iar acum, după șapte ani și jumătate, am 62 kg… S-au mai adăugat câteva, era și normal, dar nu este mare diferență. Această operație mi-a schimbat viața foarte mult în bine, mai ales din punct de vedere al sănătății. Vă dați seama că la 125 kg nu ești într-o stare de sănătate foarte bună. Este un exercițiu de voință să revii în forma în care te simți bine, iar operația m-a ajutat enorm.
Auto Test: Cine și ce v-a determinat să faceți această operație?
Raluca Bădulescu: Copilul meu m-a determinat să fac această operație. Eu aveam 38 de ani când am făcut această operație, iar copilul meu avea aproape 10 ani și deja nu mai puteam să țin pasul cu el. La 125 de kilograme, lucrurile nu arată prea roz. Știam că nu voi mai putea să merg în vacanțe cu el, să merg în parc … să ne plimbam cu bicicletele, să mă bucur de tot ceea ce are viața mai frumos de oferit. Chiar dacă eu mă simțeam bine în pielea mea, pentru că am un soț minunat, o familie minunată, prieteni minunați, din punct de vedere al sănătății  lucrurile nu ar fi evoluat bine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am făcut acest pas. Ce poate fi mai frumos decât să ne bucurăm alături de copiii noștri și să retrăim și noi, alături de ei, copilăria?
Auto Test: Cum reușiți să vă mențineți după această operație? Am văzut un interviu în care spuneți că sunteți „pofticioasă”.
Raluca Bădulescu: Sunt pofticioasă! „Călcâiul lui Ahile” este faptul că-mi plac dulciurile foarte mult. Însă această operație de „gastric slim” îți permite să te bucuri de orice îți dorești, în cantități mici. Atâta timp cât se respectă cantitățile și cât nu ne așezăm la masă să mâncăm o pizza întreagă și jumătate de cozonac, zic eu, se poate menține greutatea foarte ușor. Eu gust din orice-și dorește sufletul meu, și cred că m-ați și văzut pe parcursul emisiunii „Bravo, ai stil!”, în testimonialele pe care le filmăm, că este imposibil să nu mă „arunc” într-un platou de fursecuri sau de sărățele. Dar gust, îmi fac damblaua, sunt fericită.
Auto Test: Care este sfatul, legat de această problemă, pentru doamnele și domnișoarele care vă urmăresc?
Raluca Bădulescu: Doamnele pot să asculte, să fie atente la recomandările pe care eu sau alte persoane le transmitem, dar nu dau sfaturi. Pentru că orice ar spune cineva, oricine ar fi, trebuie trecut prin filtrul personal. După părerea mea, cel mai important lucru în viață este să fii sănătos, să fii fericit tu cu tine, să fii fericit tu în pielea ta. Dacă ar fi să dau un sfat ar fi acesta: „Doamnelor și domnișoarelor, aveți încredere în dumneavoastră, în puterile dumneavoastră, sunteți superbe, minunate, învingătoare! Frumusețea există în absolut fiecare dintre noi și vine din interior. Să nu ne lăsăm „păcălite” de „social media” și de toate aceste reguli de frumusețe, de tipul 90-60-90, pe care le impune societatea. Important este să fim sănătoși și împăcați cu noi înșine”.
Auto Test: V-ar plăcea să prezentați și un alt gen de emisiune?
Raluca Bădulescu: Este o întrebare la care nu pot să răspund pentru că toată viața mea, inima mea, gândirea și sufletul meu sunt în proiectul „Bravo, ai stil!”. Eu gândesc și trăiesc doar pentru acest proiect.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


7 × sase =