Proiect pentru educație rutieră

,

Poliția Română implementează proiectul „Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”.

Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) demarează proiectul pentru educație rutieră care se desfășoară pe parcursul a 36 de luni (1 iulie 2020 – 30 iunie 2023) și are ca obiectiv general creșterea gradului de siguranță rutieră prin modelarea comportamentului cetățenilor și responsabilizarea lor, în calitate de utilizatori ai drumului, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte.

Scopul proiectului este ca România să devină o țară mai sigură din punct de vedere al traficului rutier pentru cetățenii ei, pentru investitori și turiști, pentru toți cei care o tranzitează. Prin reducerea numărului deceselor și al rănirilor grave rezultate din accidente rutiere, cât mai aproape de zero, țara noastră se poate înscrie în graficul comun stabilit de statele membre UE.

Proiectul vizează îmbunătățirea nivelului de cunoaștere și respectare a normelor rutiere, precum și conștientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulație. Vor fi organizate 6 campanii naționale de informare și peste 100 de activități preventiv-educative. În campaniile de educație rutieră, desfășurate la nivel național și local, vor fi folosite 45 de laboratoare mobile de educație rutieră și o caravană educațională, ce vor fi achiziționate în cadrul proiectului.

MTIC, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport și IGPR, în calitate de Beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, au încheiat, la data de 23 iunie 2020, Contractul de Finanțare nr.69 pentru proiectul „Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”. Bugetul proiectului este de 31.405.057,97 lei (din care 20.063.345,59 lei – valoare asigurată din FEDR, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată,3.540.590,41 lei – valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată și 7.801.121,97 lei – valoarea neeligibilă inclusiv TVA).

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Sursa: IGPR

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


5 − patru =