Primul van electric de la Opel: Vivaro-e

,

Opel a prezentat primul său model utilitar electric din gamă: Vivaro-e. Van-ul german folosește un motor electric de 136 CP și are o autonomie de până la 330 km.

Opel a adăugat în gama sa un nou model electric alături de proaspăt lansatul Corsa-e. Utilitara ușoară Opel Vivaro-e folosește același motor electric precum Corsa-e și împarte platforma EMP2 cu celelalte utilitare din grupul PSA: Citroen Jumpy și Peugeot Expert.

Vivaro-e folosește motorul electric de 136 CP. Cuplul oferit este de 260 Nm, iar viteza maximă a modelului utilitar a fost limitată la 130 km/oră. Standard, modelul vine cu bateria de 50 kWh (folosită și de Opel Corsa-e) care îi oferă o autonomie de 230 km. Pentru o autonomie mai mare, de 330 km, se poate alege bateria de 75 kWh.

Vivaro-e se poate încărca inclusiv la stații de mare putere de până la 100 kW, ceea ce permite o încărcare 0-80% în 30 minute pentru versiunea cu baterie de 50 kWh.

Sarcina utilă pentru Opel Vivaro-e este de 1.275 kg, în timp ce varianta cu motor diesel are o sarcină utilă de 1.405 kg. Vivaro-e poate fi echipat opțional și cu cârlig de remorcare, având o capacitate de remorcare de 1.000 kg.

Gândit în special pentru livrări urbane, versiunea electrică a modelului Vivaro oferă un spațiu de încărcare mai mic față de versiunea cu motor diesel.

Vor fi disponibile trei versiuni ale modelului electric Vivaro: S, M și L. Diferența este dată de lungimea caroseriei și de capacitatea spațiului de încărcare.

Clienții pot alege varianta standard (S) cu o lungime de 4,6 metri și capacitate de încărcare de 4,6 mc. Urmează versiunea M cu o lungime de 4,95 m și 5,8 mc capacitate de încărcare. Cea mai mare versiune (L) are o lungime de 5,3 metri și o capacitate de încărcare de 6,6 mc.

Din 2021, Opel va mări gama de utilitare electrice prin lansarea modelului Combo-e.

Foto: Opel

Opel Corsa-e: Electrificare în serie

TEST: Opel Grandland X Hybrid4 – SUV-ul cu trei motoare

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


5 + = treisprezece