Primul SUV din istorie care atinge borna de zece milioane de unități vândute: Toyota RAV4

,

Generația I

Unul dintre cele mai populare, de fapt, cel mai popular, SUV compact din lume, Toyota RAV4 (Recreational Activity Vehicle: 4-wheel drive), a depășit un reper foarte important: zece milioane de exemplare vândute în cei 26 de ani și cinci generații care au trecut de la debutul său pe piață, în 1994.

Generația a II-a

 

Generația a III-a

RAV4 a devenit, astfel,  cel mai bine vândut model SUV și crossover din toate timpurile. Comercializat, la începuturi, în versiuni cu ampatament scurt și 2+1 portiere și cu ampatament lung și cinci uși, tracțiune față sau integrală nepermanenta (4WD), Toyota RAV4 a făcut tranziția, în timp, de la o mașină compactă, de weekend, la un adevărat model de familie, așa cum este actuala sa generație, a cincea.

Generația a IV-a

 

Generația a V-a

Totuși, i-au trebuit șapte ani de la lansarea sa pentru a ajunge la cifra de un milion de vânzări, apoi, alți cinci, pentru cinci milioane de unități, și încă șapte, pentru a atinge și depăși bariera de zece milioane. Mai precis, 10.080.834, la 29 februarie 2020. Impresionant, în condițiile în care sunt foarte puține mașinile, una dintre ele fiind chiar „sora” de platformă tehnică a lui RAV4, Toyota Corolla, care au realizat și depășit această performanță. Ba chiar, Toyota RAV4 a depășit Corolla în numărul de unități vândute la nivel global, atât în fiecare din primele două luni ale acestui an, cât și pe ultimele 12 luni, cu raportare la februarie 2020.

Foto: Toyota

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× noua = 45