Preview: Salonul Auto Internațional de la Paris 2018

,

Salonul Auto Internațional de la Paris, mai cunoscut ca Le Mondial de l’Auto, Mondialului Automobilului, grandios, așa cum le place francezilor!, va fi deschis pentru public între 4 și 14 octombrie 2018. Ca ultim mare eveniment de profil din acest an, expoziția pariziană va fi scena unor lansări de noi modele, din care le-am selectat pe cele care par a fi cele mai importante:

Audi Q3

Audi va debarca în forță la Mondialul 2018, în primul rând cu noua generație a SUV-ului de clasă medie Q3. Această a doua generație Audi Q3 se anunță una mai carismatică, așa cum am văzut în primele sale fotografii oficiale, publicate recent, și va fi comercializată din luna noiembrie a acestui an. Noul Q3 ba beneficia și de ultimele tehnologii dezvoltate de Audi, poate chiar cu echipamente destinate conducerii autonome sau măcar unele de asistență avansată a șoferului.

Audi A1 Sportback

Pe lângă Q3, Audi va lansa și noua generație a citadinei A1 Sportback, al cărei design a fost inspirat de celebrul Quattro Sport din anii ’80 ai secolului trecut. În plus, Audi A1 va fi puternic personalizabil, cu habitabilitate sporită și, bineînțeles, dotat cu tehnologii de vârf.

BMW X5

Cel mai mare SUV din gama BMW, X5, se va reînnoi cu ocazia salonului auto din capitala Franței. Ca de obicei, constructorul auto bavarez a pus accentul pe tehnologiile cele mai noi din domeniu, dar a îmbunătățit și caracteristicile tot-teren ale lui BMW X5.

BMW Z4 Roadster

Final de speculații privind numele succesorului lui BMW Z4:  a treia generație, pe care o vom vedea la Paris, va purta aceeași denumire. Noul Z4 va fi construit pe platforma tehnică folosită și de a cincea generație Toyota Supra, a cărei lansare se pregătește și ea, dar nu s-a anunțat daca va avea loc tot la salonul auto din Hexagon. Cele două coupeuri sport vor fi animate de motoare avide de turații, printre care, cel puțin în ceea ce-l privește pe BMW Z4, un șase cilindri turbo de 400 CP (valoare provizorie).

Renault Clio

A cincea generație Clio va fi vedeta standului Renault, dacă nu chiar a întregului salon, dată fiind popularitatea și succesul de vânzări de care se bucură modelul subcompact franțuzesc. Încă nu se știu multe despre noul Renault Clio, dar s-a aflat ca va reprezenta mai mult o evoluție a modelului actual, fără schimbări dramatice, și va avea centru multimedia cu maximum de conectivitate și ecrane tactile de diagonale mai mari decât în prezent.

Peugeot 508 SW

Sedanul de clasă medie, lansat în martie trecut, la salonul auto de la Geneva,  poate fi considerat vedeta franceză a anului. Bineînțeles, după naționala de fotbal a Franței, proaspătă campioană mondială! 508 nu este un campion mondial al lumii auto, dar este un model reușit din majoritatea punctelor de vedere, care își va primi „fratele” break, numit 508 SW, la Mondialul Automobilului.

SEAT Tarraco

După Volkswagen Tiguan Allspace și Skoda Kodiak, era de așteptat că și SEAT va lansa o versiune cu șapte locuri a SUV-ului său de clasă medie, Ateca, doar vorbim despre aceeași mașină, cu ceva schimbări estetice și denumiri proprii ale celor trei producători auto din grupul VW. Modelul spaniol de SUV cu șapte locuri a fost botezat Tarraco, numele antic al actualului oraș-port Tarragona din Catalonia, și va fi, ca și Allspace față de Tiguanul standard, ceva mai lung decât Ateca. În rest, uitați-vă în fișa tehnică și pe lista de dotări ale lui Ateca, dar și ale lui Tiguan Allspace și Kodiak, și veți ști ce va oferi SEAT Tarraco.

Suzuki Jimny

După simpaticul și atractivul Ignis, lansat în 2016, Suzuki ar putea da o altă lovitură de imagine cu noua generație Jimny, micul tot-teren cu tracțiune integrală nepermanentă. Dintotdeauna eficient în teren accidentat, Suzuki Jimny va fi capabil să dovedească cele mai grele obstacole cu o lejeritate (parțial) contrazisă de aspectul său drăgălaș și ușor fragil, grație gărzii la sol uriașe și a unui sistem inteligent de repartiție a cuplului între roți. Cele două motorizări cu care va fi oferit sunt pe benzină, un tricilindru turbo de 658 cmc și un nou dezvoltat propulsor cu patru pistoane, normal aspirat, de 1,5 litri. Ca și Swift, Jimny va veni echipat cu pachetul de dotări de siguranță activă și preventivă Suzuki Safety Support.

Florin NECULA

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


9 − = unu