Președintele Klaus Iohannis, test-drive cu Ford Puma – primul model hibrid produs în România. „Mi-a plăcut foarte mult mașina”

,

Președintele Klaus Iohannis a urcat la volanul primului model hibrid produs în România. A condus mașina, câțiva kilometri, pe mini-circuitul amenajat în curtea fabricii Ford din Craiova și a fost foarte încântat.

Uzina Ford din Craiova a fost în ultimele săptămâni gazda celor mai importanți oameni din statul român. După vizita premierului Ludovic Orban, fabrica a fost vizitată și de președinte. Klaus Iohannis a văzut care sunt ultimele investiții de la facilitatea din Bănie, dar și-a dorit foarte tare să testeze primul model hibrid produs în România. S-a urcat la volanului noului Ford Puma, și-a pus centura de siguranță și a plecat la drum. Călătoria nu a fost de lungă durată, dar președintele a fost încântat de hibridul fabricat în Oltenia.

„Am avut ocazia astăzi, sigur, să văd și noul model. Am făcut un test drive, mi-a plăcut mașina, și cred că este important ca România să fie cunoscută pentru astfel de unități, astfel de uzine de mare succes. Și nu este un secret pentru nimeni – industria automotive, deci producția de mașini – această industrie este vitală pentru România, dar nu numai că este vitală.

Aici, în România, industria automotive se poate dezvolta încă foarte, foarte mult. Avem potențial. Acum vom avea și banii pentru a face investițiile care transformă România în așa fel încât să fie mult mai atractivă pentru investitorii și din domeniul automotive, sigur, și din toate celelalte domenii”, a declarat Klaus Iohannis.

Reprezentanții uzinei i-au descris și măsurile pe care le-au implementat după declanșarea pandemiei de COVID-19, dar au explicat că sunt hotărâți să continue investițiile mai ales că din acest an va începe și producția modelului Ford Puma ST, o versiune de performanță.

„Am văzut ce noutăți avem aici. Am văzut o echipă foarte dedicată, am văzut oameni harnici și cred că este un semn foarte bun pentru locația economică Craiova. Am auzit că există intenția de a extinde fabrica ceea ce este lăudabil și sper să fie un mare succes dar dați-mi voie să vorbesc mai mult despre Craiova și despre economia românească în general.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții autoritățile locale. Locația economică Craiova este extrem de importantă pentru mine, pentru România. Craiova este o locație economică de primă mână în Europa și pentru asta e nevoie de investiții și de extindere. Construiți proiecte pentru bani europeni”.

Ford a anunțat o investiție de încă 30 de milioane de euro pentru instalarea unei noi linii de presaj. În acest fel, la Craiova, va fi produsă o gamă mai largă de componente. În acest moment acestea sunt aduse de la alte facilități din Europa.

Ford România are în acest moment aproximativ 6.000 de angajați și a investit în total, în producția de la Craiova, peste 1,5 milioane de euro.

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


2 + = sapte