Precizări de la Rolls-Royce

,

Iată că nici marile nume din lumea automobilelor nu sunt „iertate” de efectele erorilor de informare, mai ales când media contribuie la confuzia publică. Așa se face că Rolls-Royce Motor Cars a considerat că este momentul să pună capăt confundării și raportării greșite, fie ea asumată sau implicită, cu Rolls-Royce plc, cele două entități având obiective diferite de activitate.

Astfel, reprezentanților media li se recomandă călduros să-și noteze că imaginile cu modele Rolls-Royce, R-ul dublu în argintiu și negru, statueta „Spirit of Ecstasy” (sau „Flying Lady”) de pe capotele modelelor din patrimoniul mărcii, grilla Rolls-Royce Panthenon și altele sunt specifice brandului și mașinilor sale. Iar utilizarea acestora pentru ilustrarea articolelor legate de Rolls-Royce plc. este incorectă și duce la confuzie publică. Drept urmare li se reamintesc ce sunt cele două entități și ce fac ele.

Rolls-Royce Motor Cars este o marcă ce face parte din BMW Group. Sediul companiei, The Home of Rolls-Royce, se află la Goodwood, în apropiere de Chichester, West Sussex, și cuprinde sediul său global și Centrul global de excelență în fabricația de lux, singurul loc din lume unde se construiesc autovehiculele Rolls-Royce, mai ales că sunt asamblate manual. Aici își desfășoară activitatea peste 2.000 de persoane.
Rolls-Royce plc este o companie lider în domeniul tehnologiei industriale, cu centre de producție în întreaga lume, unde sunt angajați aproximativ 52.000 de oameni. Sediul central se află la Londra, cu centre operaționale în Derby și Bristol (Marea Britanie), Indianapolis (SUA), Dahlewitz și Friedrichshafen (Germania) și Singapore. Înființată în 1906, Rolls-Royce Ltd. a fost naționalizată în 1971, devenind Rolls-Royce 1971 Ltd., inițial incluzând și Divizia Auto. Divizia Motor Car a fost lansată ca o companie separată în 1973, devenind Rolls-Royce Motors Holdings Ltd, și apoi Rolls-Royce Motors. Rolls-Royce 1971 Ltd. a fost privatizată în 1987, numindu-se în final Rolls-Royce plc.

În prezent proiectează și produce motoare pentru aeronave civile, spațiale și nave militare. Centrul Power Systems, cu sediul în Friedrichshafen, Germania, proiectează și produce motoare pentru o serie de aplicații terestre și marine, inclusiv pentru generarea de energie electrică. Rolls-Royce plc operează în peste 150 de țări, cuprinzând peste 400 de companii aeriene și firme de leasing, 160 de forțe armate, 70 de forțe navale și peste 5.000 de utilizatori de energie electrică și nucleară. De-a lungul ultimilor 60 de ani a proiectat și întreținut uzina nucleară care furnizează energie pentru toate submarinele Marinei Regale a Regatului Unit. Și, aviz amatorilor, acum este clar?

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× noua = 27