Porsche Cayenne și Cayenne Coupe GTS: O nouă versiune în gama SUV-ului german

,

Porsche mărește gama modelului Cayenne prin introducerea versiunii performante GTS. Noua variantă va fi disponibilă atât pentru modelul Caynne clasic, cât și pentru versiunea Cayenne Coupe. Ambele modele GTS vor folosi motorul V8 de 4.0 litri și 460 CP.

Noul Porsche Cayenne Coupe GTS va fi integrată în gama modelului între versiunile Cayenne S (440 CP) și Cayenne Turbo (550 CP).

Dacă generația anterioară Cayenne GTS folosea un motor V6 de 3.6 litri, acum Porsche a decis să treacă la motorul V8 biturbo cu o capacitate cilindrică de 4.0 litri ce dezvoltă 460 CP și un cuplu maxim de 620 Nm.

Astfel echipat, Cayenne GTS poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4.5 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 270 km/oră.

Noul model GTS va avea o gardă la sol redusă cu 20 mm față de restul versiunilor din gamă atunci când este echipat cu suspensia clasică cu arcuri de oțel și cu 30 mm pentru modelele echipate cu suspensie pneumatică.

Porsche Cayenne GTS va folosi jante satin black de 21 inch, iar etrierele sistemului de frânare sunt vopsiți în roșu. Modelul primește pachetul Sport Design în echiparea standard ce include prize de aer cu accente negre, evacuări finale duble și logo-ul GTS pe portierele față. Pe lista de opționale sunt disponibile direcția integrală și stabilizarea activă anti-ruliu.

Modelul Cayenne GTS Coupe poate fi personalizat și cu un sistem de evacuare sport cu două țevi ovale amplasate central.

Noile modele Porsche Cayenne GTS pot fi deja comandate și vor ajunge la distribuitori începând cu prima parte a lunii iulie. În Germania, prețurile cu TVA încep de la 116.661 euro pentru Cayenne GTS și de la 121.045 euro pentru Cayenne GTS Coupe.

Foto: Porsche

TEST: Porsche Cayenne S – Soluţia salvatoare

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


doi + = 3