Peugeot 308: noua generație vine în 2021

,

Cu Peugeot 308, lansat în 2013, marca franceză a reușit să propună un concurent serios pentru „maiestatea sa” Volkswagen Golf. Următoarea versiune a hatchback-ului compact ar trebui să progreseze pe mai multe planuri, dar rămânând aproape de modelul actual. Pentru că, nu-i așa?, nu schimbi (prea mult) o mașină câștigătoare.

PSA a anunțat că noua generație a modelului Peugeot 308, care va fi lansată în toamna anului 2021, va evolua, pentru a deveni și mai dinamică, atât ca aspect, cât și ca funcționalitate. Farurile cu luminile de zi în formă lamelară vor fi păstrate, pentru că viitorul model va împrumuta din designul actualelor Peugeot 208 și 3008, dar și din cel al sedanului premium 508. Peugeot 508 ii va furniza și sistemul său hibrid de propulsie de 225 CP, ce va echipa versiunea cu veleități sportive GT a viitorului hatchback. Urmașul lui 308 va avea o variantă și mai sportivă, PSE (Peugeot Sport Engineered), ce combină un motor termic cu unul electric, Hybrid4, cu tracțiune integrală, derivată din cea a actualului SUV Peugeot 3008. Va exista și o versiune doar electrificată, cu baterie de 48 V. Pentru a primi sisteme hibride, platforma tehnică modulară EMP2 va fi modificată în consecință, inclusiv cu o nouă suspensie spate, multibraț. Totuși, noul hatchback compact Peugeot nu va renunța la motoarele termice clasice, nici măcar la cele diesel, dar acestea vor fi toate mai economice și mai puțin poluante.

La bord, interfața i-Cockpit va fi actualizată și va păstra ecranul tactil central pentru centrul multimedia, dar va înlocui panoul clasic de indicatoare de bord cu unul cu afișaj digital. Bineînțeles, noul Peugeot va avea și întreaga pleiadă de sisteme de asistență pentru șofer. La începutul anului 2022, va fi lansată și varianta break SW. În ceea ce privește dimensiunile noii generații, PSA a precizat că acestea vor fi comparabile cu cele ale modelului actual, dar vor exista îmbunătățiri ale capacității portbagajului, la ambele variante, hatchback și SW.

Noua generație va fi produsă în continuare în Franța, dar va fi transferată de la uzina PSA din Sochaux la cea din Mulhouse.

Urmașul lui Peugeot 308 în zece puncte:

  • Hatchback compact, disponibil și în versiune break SW;
  • Cinci uși, cinci locuri;
  • Lansare în toamna anului 2021 (începutul anului 2022, pentru station wagon);
  • Lungime: 4,26 m (4,59 m SW);
  • Producție în Franța, la Mulhouse;
  • Motoare pe benzină de la 100 la 155 CP;
  • Motoare diesel: 100-180 CP;
  • Sisteme de propulsie hibride: 225 CP (GT) și 300 CP Hybrid4 (versiunea sport PSE);
  • Disponibil cu cutie de viteze manuală sau automată, în funcție de motor;
  • Preț de bază estimat (în Franța): 21.900 euro.

Foto: Peugeot

TEST: Peugeot 308 – Formula Optimă

TEST: Peugeot 308 GTi – Greu de oprit!

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


3 + unu =