PEMS. Emisiile poluante vor fi măsurate în trafic

,

PEMS este un sistem portabil utilizat în condiții reale de trafic. PEMS este laboratorul high-tech al Registrului Auto Român unde se măsoară emisiile poluante ale autovehiculelor Euro 6, emisiile de CO2, consumul de combustibil și puterea la roată fiind și unul dintre puținele laboratoare de acest gen din Europa de Est. Nu în ultimul rând, RAR va folosi PEMS pentru supravegherea pieței interne de autovehicule, verificând respectarea valorilor înscrise în certificatul de conformitate emis de constructor în momentul punerii în circulație a autovehiculului.

PEMS ne oferă posibilitatea efectuării testelor în orice condiții climatice sau de trafic, rulând în orașele mari la o oră de vârf, sau pe drumuri județene, naționale, ori autostrăzi, mergând pe zăpadă, ploaie sau ceață, la munte ori la mare. Nemaifiind nevoie să simulăm realitatea, posibilitățile sunt nelimitate. Achiziționând PEMS, RAR își propune să efectueze teste și să emită omologări de tip în conformitate cu regulamentul RDE al Comisiei Europene, continuând astfel colaborarea cu Renault Technologie Roumanie și clienții existenți, dar totodată, încercând să atragă înspre România și alte companii din domeniul auto. De asemenea, PEMS va putea fi utilizat pentru certificarea sistemelor retrofit, sisteme auxiliare instalate pe autovehicul după construcția acestuia. De exemplu, va putea fi folosit pentru certificarea sistemelor de alimentare cu GPL. Nu în ultimul rând, RAR va folosi PEMS pentru supravegherea pieței interne de autovehicule, verificând respectarea valorilor înscrise în certificatul de conformitate emis de constructor în momentul punerii în circulație a autovehiculului.

Cum funcționează:

• Echipamentul de măsură se instalează în interiorul autovehiculului;
• La sistemul de evacuare al autovehiculului se conectează modulul de prelevare al PEMS;
• Se conduce autovehiculul pe diferite categorii de drumuri publice, iar parcursul este înregistrat de sistemul GPS al PEMS;
• PEMS analizează încontinuu mostre din gazele de evacuare;
După încheierea testului, PEMS raportează valorile măsurate, traseul parcurs, viteza de deplasare și condițiile climatice atmosferice.
Începând cu anul 2017, legislația europeană impune teste cu PEMS pentru omologarea tipurilor noi de autovehicule aparținând cate­goriilor M1 și N1.
RAR folosește PEMS pentru:
• Omologarea de tip a autovehiculelor, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/1154;
• Certificarea sistemelor retrofit – sisteme auxiliare instalate pe autovehicul după construcţia acestuia (de ex.: sisteme de alimentare cu GPL sau GNC);
• Supravegherea pieţei interne de auto­vehicule, verificând respectarea valorilor înscrise în certificatul de conformitate emis de constructor.
Cu echipamentul PEMS aflat în dotarea RAR se pot efectua teste pe orice autovehicul din categoriile M și N, de la clasa mini până la camioane și autobuze.

 

FOARTE IMPORTANT DESPRE SISTEMUL PORTABIL DE MĂSURARE. CUM SE FAC MĂSURĂTORILE

RAR: WLTP – Momentul schimbărilor în testele de poluare

PEMS: viitorul este prezent

ULTIMELE NOUTĂȚI LE AFLAȚI DE PE PAGINA NOSTRĂ DE FACEBOOK

https://www.facebook.com/autotestmagazin/

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


sase + 4 =