Pasiunea pentru Beetle

,

Lui Gregg Ammerman, un fost mecanic militar din Florida, i-au plăcut Volkswagenurile vechi dintotdeauna. Începând cu primul model, un Super Beetle de culoarea pepenelui, achiziționat în 1982, pasiunea lui pentru aceste mașini a crescut, iar acum o împărtășește cu fiul său, Dalton.

În urmă cu cinci ani, cei doi au început să restaureze modele vechi, primul „norocos” fiind un Karmann Convertible Super Beetle galben, din 1978. Luni de zile, cei doi au lucrat împreună, Gregg la partea mecanică, iar Dalton, pe atunci elev în clasa a opta, pe partea de social media, postând videoclipuri cu progresele înregistrate.

„Aceea a fost mașina care m-a făcut să mă îndrăgostesc de Volkswagenuri. Veneam de la școală și dădeam și eu o mână de ajutor și ascultam muzică alături de mama și de tatăl meu” spune Dalton. Când a fost finalizată, mașina a fost prezentată la nu mai puțin de 50 de show-uri auto înainte de a fi vândută.

„După aceea, am știut că trebuie să îmi iau și eu una” recunoaște Dalton. Lucra nopțile și în weekenduri ca să strângă bani pentru prima lui mașină, un Beetle din 1972. „Știam că va necesita multă muncă, dar tocmai asta a constituit partea cea mai plăcută.”

Dalton și Gregg au lucrat împreună la mașină timp de un an. Au înlocuit motorul și frânele, au adăugat un schimbător de viteze hand made, au revopsit Beetleul în negru, roșu și galben deschis, au adăugat cauciucuri noi și un sistem audio stereo.

Odată ce a fost ca nouă, cei doi au scos mașina pentru plimbarea inaugurală. Dar după 25 de minute, un vehicul care circula neregulamentar a avariat total proaspăt renovatul Beetle.

„Din fericire am scăpat amândoi cu bine, ne-a zguduit puțin și ne-am speriat destul de tare, dar suntem bine” mătrurisește Gregg.

Cei doi au fost extrem de dezamăgiți, dar știau că acest accident nu îi va descuraja în pasiunea lor pentru restaurarea modelelor vechi. Ba mai mult, Gregg s-a dedicat full time acestei activități, iar Dalton a început să facă investiții în echipamente video performante ca să își poată promova activitatea pe rețelele sociale.

Gregg povestește despre fiul său: „Deși are talent pe partea de mecanică, adevărata lui pasiune constă în filmarea procesului de restaurare și editarea materialelor. Mă bucur că și-a găsit chemarea și că putem să ne investim amândoi talentele în proiecte comune“.

Canalele lor de social media au atras sute de vizitatori și au creat o frumoasă comunitate a pasionaților de Volkswagen

„Ne place să ținem legătura cu alte familii care lucrează în proiecte asemănătoare. Dacă nu ar fi fost rețelele de socializare, nu am fi știut că există atâția pasionați de «broscuțe», așa ca noi.” spune Dalton.

La aproape doi ani de la nefericitul accident, cuplul tată-fiu este mai ocupat ca niciodată. Gregg este chiar nevoit să refuze anumite proiecte deoarece necesită prea multă muncă pentru două persoane.

„Munca asta reprezintă iubirea vieții mele. Nimic nu se compară cu nostalgia unui Volkswagen Beetle și mă bucur să le readuc șoferilor senzația pe care o aveau când mașina era nouă. Este o binecuvântare să pot lucra la aceste proiecte alături de fiul meu.”

Dalton intenționează să-și ajute tatăl și anul viitor, când va pleca la facultate care se află la 30 de minute de casă.

Foto: VW

DRAGA MEA MAȘINĂ: Dacia 1300 – Radu și Marița, iubire (im)posibilă: el 21 de ani, ea 42

 

Militarii care au readus la viață o „rusoaică” furioasă

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


4 − doi =