Pandemia afectează încă o competiție auto de renume

,

Organizatorii celei mai cunoscute curse auto de anduranță din lume, 24 de ore de la Le Mans, au decis că ediția 2020, programată pentru luna septembrie, va avea loc fără spectatori.

Din cauza pandemiei de  Covid-19, competiția de la le Mans (Franța) a fost amânată cu trei luni și va avea loc pe 19 și 20 septembrie. Automobil Club de l’Ouest (ACO), organizatorul cursei, a luat în considerare soluții diferite pentru a permite accesul publicului, în număr limitat. Până la urmă, însă, ACO și Prefectura Sarthe, departamentul unde se află Le Mans, în colaborare cu experți în sănătate, au hotărât ca a 88-a ediție a întrecerii de anduranță să se desfășoare fără audiență.

Președintele ACO, Pierre Fillon, a explicat într-un comunicat de presă: „Există încă prea multe incertitudini și nu dorim să facem compromisuri în ceea ce privește siguranța publicului. Chiar dacă consecințele acestei decizii sunt triste pentru fanii noștri, ca și pentru noi, decizia nu a fost greu de luat, pentru că nu vrem să ne asumăm niciun risc”.

Cursa va începe pe 19 septembrie, la ora locală 14:30 (ora 16:30 a României). ACO promite un sistem excepțional pentru a urmări cursa în direct de la distanță, inclusiv o platformă digitală, unde vor fi difuzate și imagini din culise.
Cei care aveau deja bilet „vor fi contactați de organizatori, pentru a comunica dacă doresc să le fie returnați banii sau păstrează tichetele pentru ediția de anul viitor a cursei, conform ACO.


24 de ore de la Le Mans este cea mai veche, mai respectată și mai prețuită cursă de anduranță din lume, prima ediție având loc în 1923. Primii câștigători au fost piloții francezi Andre Lagache și Rene Leonard, pentru echipa Chenard&Walcker (Franța), cu o mașină Chenard&Walcker Sport 3-Litre, care a parcurs 128 de ture și un total de 2.209,536 km în cele 24 de ore.

Tom Kristensen

Pilotul danez Tom Kristensen (53 de ani) deține recordul de victorii la Le Mans, nouă, dintre care cinci conecutive (2000-2005), iar ultima, în 2013. Ediția 2019 a fost câștigată de echipa Toyota Gazoo Racing, piloții acesteia fiind Fernando Alonso (Spania), Sebastien Buemi (Elveția) și Kazuki Nakajima (Japonia), care au parcurs distanța totală de 5.246,01 km/385 ture, la volanul unei mașini hibrid Toyota TS050 Hybrid.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


opt − 7 =