Opel Mokka: Noua generație a SUV-ului german va fi lansată inițial în versiune electrică

,

Opel testează intensiv noua generație a SUV-ului Mokka. Lansarea comercială a noului model este prevăzută pentru începutul anului viitor.

Opel a dezvăluit câteva detalii noi despre viitorul model SUV Mokka ce va fi lansat la începutul anului 2021. A doua generație Opel Mokka va fi cu 120 kg mai ușoară față de modelul anterior ce purta numele Mokka X.

Noua generație Opel Mokka este un model complet nou, bazat pe platforma multi-energy CMP dezvoltată de grupul PSA.

Aceasta oferă o flexibilitate maximă în dezvoltarea vehiculului și permite încorporarea motorizării electrice cu baterie, dar și a celor cu combustie internă. Noul Mokka cântărește cu până la 120 de kilograme mai puțin decât predecesorul său – la aproape aceeași dimensiune a ampatamentului. Modelul electric Mokka-e, are bateria instalată în podeaua vehiculului, ceea ce scade centrul de greutate și, în același timp, crește rigiditatea torsională cu încă 30%.

Opel a testat intensiv noul model electric atât în condiții de temperaturi joase în nordul Europei, cât și pe circuitul de testare Rodgau-Dudenhofen din Germania.

Cele mai noi imagini cu mașina complet camuflată confirmă însă faptul că noul SUV va avea un design inspirat de conceptul GT X Experimental. În versiunea electrică, cel mai probabil, noul Mokka va folosi motorul electric de 136 CP și bateria de 50 kWh.

Modelul Mokka electric va folosi același sistem de propulsie ca și modelele înrudite din cadrul grupului: DS3 Crossback E-Tense sau Peugeot e-2008.

Foto: Opel

 

Opel Mokka – pentru oraș

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


9 − = unu