Omagiu pentru Jaguar E-type

,

Anul 2021 marchează 60 de ani de la apariţia legendarului model Jaguar E-type. Nume celebre au deținut de-a lungul timpului celebra mașină, printre care Steve McQueen, Brigitte Bardot, Frank Sinatra, George Harrison, Tony Curtis sau Britt Ekland. De asemenea, datorită designului inovator, Jaguar E-type a fost cea de-a treia mașină care a intrat în colecția de design a exclusivistului MoMA (Museum of Modern Art) din New York.

Ca să marcheze această aniversare istorică, Jaguar Classic a creat, la Warwickshire, colecția unică E-type 60 Collection. Aceasta cuprinde șase perechi de E-type, fiecare având câte un model „9600 HP” și un „77 RW”. Este vorba despre cele două modele care au fost prezentate la salonul auto de la Geneva, în martie 1961.

Fiecare mașină folosită în colecția aniversară este un model deja existent, de 3,8 l, restaurat și branduit special pentru celebrarea celor 60 de ani de existență, cu ajutorul lui Julian Thomson, Jaguar Design Director. Culorile modelelor sunt unice: Flat Out Grey pentru „9600 HP” și Drop Everything Green pentru „77 RW”.

„Jaguar E-type este un model simbol, la fel de senzațional în prezent, cum a fost și în 1961. Este mărturia designului și ingineriei inovatoare ale E-type, care au fost admirate de-a lungul a 60 de ani. E-type 60 Collection este un omagiu adus pasionaților de E-type, care onorează moștenirea și realizările echipei care a creat modelul. Mulți dintre urmașii membrilor acestei echipe lucrează astăzi pentru Jaguar Classic și restaurează modelele pentru ca și generațiilor viitoare să se poată bucura de ele.” a declarat Dan Pink, Director Jaguar Classic.

Foto: Jaguar

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


patru + = 6