Noul radar pentru biciclete de la Garmin poate să vadă dacă este cineva în spatele tău

,

Garmin a lansat două noi modele de radar pentru biciclete din gama Varia. În plus faţă de vechea generaţie, noile produse primesc posibilitatea de a se conecta la un smartphone sau pot fi folosite doar în combinaţie cu un ciclo computer.

Radarul monitorizează obiectele în mişcare până la o distanţă de 140 m şi are o autonomie de 6-7 ore, în funcţie de model. Informaţiile sunt transmise către ciclist prin semnale sonore, iar dacă dispozitivul este conectat la un smartphone prin intermediul unei aplicaţii dedicate care afişează distanţa şi viteza maşinilor care se apropie din spate. Alertele sunt împărţite pe culori. Verde înseamnă că totul este ok, portocaliu indică prezenţa unui vehicul în spatele bicicletei, iar roşu reprezintă o maşină care se apropie cu viteză mare.


Modelul Varia RVR315 conţine doar unitatea radar şi posibilitatea de a se conecta cu un smartphone, iar RTL515 include şi un sistem de iluminare pentru zi şi noapte ce poate fi setat să nu orbească cicliştii din spate atunci când pedalezi în grup.


Garmin va comercializa produsele Varia cu preţuri începând de la 140 de euro (675 lei) pentru versiunea RVR315 şi 185 euro (882 lei) pentru RTL515.

Foto: Garmin

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 1 = cinci