Noul Chevrolet Corvette va ajunge în Europa în 2021

,

Chevrolet a confirmat comercializarea în Europa a noii generații Corvette (C8), în ambele versiuni, coupe și covertibil tip targa. Primele livrări europene vor avea loc în a doua jumătate a anului viitor, iar tariful de bază a fost anunțat doar pentru Marea Britanie, deocamdată: 81.700 de lire sterline, ce echivalează cu aproximativ 91.000 de euro la cursul de astăzi.

Având motorul montat central-spate, Chevrolet Corvette C8 are o arhitectură nouă față de precedentele sale șapte generații, toate cu propulsoarele instalate sub capota față. Asta înseamnă că mașina este foarte echilibrată și promite performanțe remarcabile, grație V8-ului său atmosferic de 6,2 litri, 502 CP și cuplu maxim de 637 Nm. Un adevărat supercar la un preț sub 100.000 euro, în condițiile în care concurenții săi sunt mult mai scumpi.

2020 Chevrolet Corvette Stingray

În Europa, va fi disponibil doar nivelul de echipare superior Z51, care vine cu suspensii reglabile, diferențial cu alunecare limitată electronic pe puntea spate, frâne Brembo cu discuri de 338 mm la roțile spate și 351 mm la cele spate. Transmisia automatizată Tremec are ambreiaj dublu și 8+1 rapoarte. Jantele din aliaj ușor, de 19 inci pe față și 20 inci pe spate, vin cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S în echiparea standard.


În ceea ce privește habitaclul, Chevrolet Corvette C8 pentru Europa va fi dotat standard cu sistem audio Bose, head-up display, cameră video pentru marșarier, sistem de navigație, scaune încălzite și ventilate.

Foto: GM

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


3 + sapte =