Nissan e-NV200: Camper pentru zăpadă

,

Chiar dacă ne aflăm la începutul primăverii, vremea rece și zăpada sunt încă în vogă. Iar cei de la Nissan s-au gândit că o vacanță este binevenită, mai ales dacă este inclus și un van de genul e-NV200 Winter Camper. Și chiar au subliniat că este electric.

Ideea de zăpadă și temperatura scăzută nu prea fac casă bună când este vorba despre un mod de tracțiune complet electric. Partea aceea cu bateria care începe să-și dea în petic la temperaturi în apropierea limitei de 0°C este destul de sâcâitoare pentru mulți. Și totuși Nissan s-a gândit că un van electric ar fi tocmai potrivit într-o perioadă a anului când drumețiile în aer liber oferă în mod normal o evadare pașnică. În definitiv de ce ai avea nevoie de cazare? Iar conceptul e-NV200 Winter Camper ar fi răspunsul pentru cei ce așteaptă cu nerăbdare să se reconecteze cu natura și să exploreze noi destinații chiar și în condiții de zăpadă, dar cu un impact minim asupra mediului.
De fapt este vorba despre cel mai mic LCV (Light Commercial Vehicles) din gama constructorului japonez, un van în varianta Combi, pe care au adaptat-o la parametrii unui veritabil Camper, dar care păstrează totuși trenul electric al constructorului japonez.
Cei 4,2 mc destinați inițial depozitării s-au transformat într-un spațiu perfect locuibil cu ajutorul unui kit Nissan Camper Technology Luxury ce oferă o serie cuprinzătoare de accesorii pentru obținerea condițiilor de confort și versatilitate necesare unui trai sigur în mijlocul naturii. Astfel au fost puse la dispoziția temerarilor o bucătărie integrată, cu aragaz și frigider, paturi rabatabile și geamuri izolatoare fonic, în timp ce consumatorii casnici de la bord sunt activați de un pachet de acumulatori de 220V realimentați cu ajutorul unui panou solar montat pe acoperișul van-ului.
Optimizat pentru condiții de off‑road, e-NV200 Winter Camper își permite să abordeze suprafețe de drum dificile. Anvelopele premium pentru off-road și garda la sol mărită oferă o tracțiune optimă când este vorba despre noroi sau zăpadă, în timp ce spoturile duble, de 5.400 de lumeni, montate în partea din față a vehiculului oferă vizibilitate maximă atunci când aceasta este afectată de condițiile atmosferice nefavorabile. În completare, accesoriile originale cuprind inclusiv apărătoare de noroi față și spate, protecții de uși, bare laterale și covorașe din cauciuc care oferă protecție și confort pentru cea mai mare parte a activităților desfășurate în aer liber.
Ca și fratele e-NV200 Combi, Winter Camper beneficiază de tehnologia de propulsie electrică de la Nissan. Motorul sincron dezvoltă 80 kW (109 CP) între 3.008-10.000 rpm și un cuplu motor maxim de 254 Nm. Ansamblul motor oferă un mix optimizat de putere și autonomie, furnizând cuplu și accelerație instantanee și o suită de tehnologii de economisire a energiei, inclusiv modul B și modul Eco pentru o frânare regenerativă îmbunătățită și, respectiv, un consum de energie mai eficient. Bateria Li-Ion are o capacitate de 40 kWh care îi permite o autonomie declarată de 300 km și poate fi încărcată la o priză rapidă în 40-60 de minute la 80% din capacitatea sa. Rămâne de văzut care vor fi reacțiile entuziaștilor după ce l-au utilizat. Și nu neapărat doar pe zăpadă.

Foto: Nissan

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


noua + = 14