Nicolae Angelică Iliescu, RAR Teleorman: „Suntem o echipă profesionistă”

,

Nicolae Angelică Iliescu are două facultăți, un master și un MBA. Lucrează la Registrul Auto Român de nouă ani și conduce reprezentanța Teleorman. Pare croit după proverbul „omul sfințește locul”. În reprezentanța din Alexandria se muncește organizat, eficient și cu zâmbetul pe buze.

Auto Test: De când lucrați în domeniu?
Nicolae Angelică Iliescu: Din anul 1996. Înainte să vin la RAR am fost angajat la Petrom. În ultimii opt ani în care am lucrat acolo, am ocupat funcția de director de transport și logistică. Știți cum se spune: „transporturile sunt viața mea”. Cam așa stau lucrurile și cu mine. La RAR m-am angajat acum nouă ani, ce repe­­­­de fuge timpul… (zâmbește).
Auto Test: De unde ați moștenit pasiunea pentru autovehicule?
Nicolae Angelică Iliescu: Tatăl meu a fost șofer și mecanic și a lucrat pe camioane. Conducea Bucegi și Saviem și mă lua des cu el la serviciu. Camioanele de altădată se stricau destul de des și nu puteai să le lași în drum. Stăteam cu el când le repara și am crescut în această atmosferă. Așa am deprins tainele, am pornit pe acest drum și am început să caut și școli care să mi se potrivească.

„Am învățat multe lucruri de la colegii de la RAR. Țin minte că domnul Gheorghe Stoican, primul șef de reprezentanță din Alexandria, îmi spunea: „Hai domne, să-ți arăt! Nu se știe niciodată ce o să fie”. Și mi-a prins bine.

Auto Test: Să le luăm pe rând, înțeleg că sunt mai multe…
Nicolae Angelică Iliescu: În anul 1998 am absolvit cursurile Facultății de Transporturi, specializarea autovehicule, iar din anul 2003 am studiat „Managementul Sistemelor de Calitate”, la Politehnică. După aceea m-am înscris la un master, tot la Politehnică, și în urmă cu doi ani am terminat un MBA, în cadrul Bucharest Business Club într-un parteneriat cu Conservatorul Național de Arte și Meserii din Paris. Încerc mereu să mă dezvolt. Chiar anul trecut am participat la un curs cu OCS (Organismul de Certificare Sisteme de Management), în care am aflat tot ce este nou în domeniul ambreiajelor și sistemelor de direcție.
Auto Test: Ați transmis mai departe, în familie, această pasiune?
Nicolae Angelică Iliescu: Eu am două fete. Cea mare are 23 de ani a terminat facultatea de Cibernetică. Când avea opt ani scria poezii, cred că am și acum ziarul în care apar primele ei versuri. În clasa a doua a câștigat un premiu, pentru o poezie, de la Biblioteca Centrală Teleorman. Până în clasa a 11-a am mai făcut împreună la matematică și recunosc, am sfătuit-o să se îndrepte spre Cibernetică. Fata cea mare conduce mașini, dar nu se pricepe la ele. Cea mică are șapte ani. Ea mai întreabă de mașini, o să vedem spre ce școli se va îndrepta.
Auto Test: Cum au fost primele zile la RAR?
Nicolae Angelică Iliescu: Nu au fost ușoare, ca orice început. Când am venit la RAR erau niște cozi… pe două linii, după clădire, până dincolo de poartă. Și atunci am prins aglomerație, la fel ca anul trecut. Vă spuneam că m-am angajat aici de nouă ani. La început am condus reprezentanța, doi ani am lucrat pe partea de OCS, iar acum sunt din nou șeful RAR Teleorman.
Auto Test: A fost dificil să vă organizați anul trecut cu atât de mulți clienți?
Nicolae Angelică Iliescu: A trebuit să găsim soluții pentru vârful acesta de activitate și am hotărât că trebuie să lucrez, dar nu a fost o problemă. Sunt inginer și sunt autorizat. Până să veniți dumneavoastră am lucrat un CIV, că eram puțin în întârziere. Fac verificări tehnice, partea de audit, omologări, clasificări. Ca să glumesc puțin sunt ca un căpitan care coboară în tranșee. Vreau să meargă treaba bine, rapid, iar clienții să fie mulțumiți.
Auto Test: Mai apar și supărări? Cum le rezolvați?
Nicolae Angelică Iliescu: Mai apar. Au fost zile în care aveam de făcut și câte 40 de CIV-uri în doi oameni. Clienții se mai supără când se decalează orele, dar le-am explicat că niciun angajat nu va pleca acasă până nu se termină toate programările din ziua respectivă. Am făcut eforturi, am stat multe zile și până la 19.00.

„Cristi Diță este cel mai vechi angajat al RAR Teleorman, cu el discut foarte multe probleme. Când nu știu ceva îl sun. Nu-mi este rușine, important este să iasă treaba”.

Auto Test: Înseamnă că v-au înțeles și colegii.
Nicolae Angelică Iliescu: Echipa este foarte bună. Sunt oameni care nu ne-au lăsat la greu. Au înțeles că trebuie să stăm peste program și să ne facem treaba bine. Toți colegii mei sunt specialiști, oameni pe care RAR-ul se bazează. Unii dintre ei au o viață în Registrul Auto Român.
Auto Test: Văd că lucrurile sunt organizate și că treburile merg foarte repede. Cum reușiți?
Nicolae Angelică Iliescu: Gândim, ne organizăm și muncim. În momentul în care se deschide hala, apare imediat un angajat al firmei de pază. Acesta le explică vizitatorilor că nu au voie în hală. „Doamne ferește”, se pot întâmpla accidente. Oamenii stau în sala de așteptare. Acolo au căldură, cafea, televizor. Noi ne facem treaba bine, aici în hală. Oamenii să stea liniștiți. La RAR lucrează doar profesioniști.

Text /Foto: Sorin BARBU

Publicat în Interviuri Auto Test, Știri.

Autor

Home Page

Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


9 − sapte =