Nebunie olandeză?

,

În Țările de Jos, un proprietar de Tesla Model S a decis să iasă din rând și să-și convertească berlina electrică într-un elegant „break de curse”.

Tesla Model S RemetzCar

Rezultatul este o mașină deopotrivă spațioasă, cu portbagaj generos, sportivă și, mai presus de toate, atrăgătoare. Ceea ce credem că ar trebui să-i dea de gândit proprietarului Tesla, Elon Musk, și designerilor săi de mașini! În prezent, în oferta Tesla singurul model cu caracter (și) utilitar este SUV-ul lipsit de grație Model X, celelalte două, Model S și Model 3 fiind un sedan, primul, și un hatchback/fastback in două volume și jumătate, cel de-al doilea.

Așa că, nu putem decât să salutăm inițiativa olandezului Floris de Raadt de a-și transforma Modelul S într-un „Shooting Break”, chit că termenul nu este chiar corect, expresia englezească desemnând, la originile sale, un break-coupe cu aspect sportiv și 2+1 uși, nu 4+1, cum are acest Tesla modificat. Pentru a-și realiza visul, de Raadt a apelat la firma olandeză RemetzCar, specializată în recarosări, al cărei designer, Niels van Roij, a redesenat sedanul. Ce a reușit, chiar a reușit!, se vede foarte bine în poze. La fel de bine se vede și stilul de design preferat de van Roij, cel al modelelor sport britanice, inclusiv la nivel de colorit, verdele închis în care a fost vopsit break-ul Tesla S fiind făcut celebru de legendara marcă Aston Martin.

Tesla Model S QWest

Culmea este că proiectul olandez nu este primul în ceea ce privește conversiunea berlinei americane într-un break, întâietatea deținând-o QWest, care este o firmă… britanică de recarosări. Din păcate, QWest a pus accentul pe caracterul utilitar al mașinii, trecând pe planul doi estetica, astfel că produsul său nu este la fel de atrăgător ca modelul olandez, așa cum puteți vedea în poze.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


sapte × = 14