Muntele Hondarama – visul japonez de la antipozi

,

Australia este tărâmul unde legăturile dintre numele mari ale lumii auto capătă aură de poveste. De data aceasta legendarul circuit Mount Panorama și Honda Civic Type R au fost reinterpretate într-o dioramă în care cei de la LEGO au adus la viață una dintre viziunile constructorului japonez. 

Considerat unul dintre cele mai renumite circuite de curse din lume, Mount Panorama este un veritabil Mecca al motorsportului australian situat în regiunea Bathust. Acum un an a devenit și o parte din istoria Honda Australia cu Civic Type R, când campionul mondial F1, Jenson Button, a stabilit un timp de referință pentru un tur, de 2:35:207, la volanul unei mașini de producție cu tracțiune pe puntea din față.

Și astfel, proiectul japonezilor a căpătat denumirea de Muntele Hondarama. Scopul japonezilor a fost să dezvăluie „lumea Honda” pe fundalul celei mai renumite piste de curse din Australia, o extensie captivantă și interactivă a conceptului „Type R Challenge” implementat anul trecut.

Ca să își atingă țelul Honda Australia s-a asociat din nou cu Ryan „The Brickman” McNaught pentru crearea unui nou model realizat din piese LEGO pentru 2020. De fapt „The Brickman” este o echipă de artiști profesioniști LEGO condusă de Ryan McNaught, unul dintre cei 14 certificați profesional de constructorul danez de jucării și singurul din emisfera sudică.

Iar „asul din mânecă” a fost folosirea mașinilor cu telecomandă LEGO, extrem de rare, pentru obținerea unor „competitori” dinamici care să evolueze pe cel mai faimos circuit de curse australian.

Și astfel s-a materializat Muntele Hondarama, care are o lungime de 3,3 metri și 1,8 metri lățime, cântărește aproximativ 210 kilograme și care i-a luat unei echipe de opt constructori peste 650 de ore pentru asamblare, folosindu-se peste 150.000 de piese. Diorama include multe dintre cele mai recunoscute produse Honda transformate în LEGO, inclusiv cele mai noi mașini, motociclete și echipamente electrice, împreună cu unele mașini importante din anii trecuți. Există, de asemenea, un centru de distribuție și service Honda, o mașină de Formula 1 care reprezintă activitățile globale din motorsport ale constructorului, precum și HondaJet, un avion cu adevărat unic, care este cel-mai-cel din clasa sa când vine vorba despre viteză, plafon de zbor, confortul călătoriei și al consumului de combustibil.

„Cea mai mare provocare pentru noi în acest an este faptul că avem o mulțime de piese în mișcare. Sunt foarte dificil de realizat când este vorba despre LEGO și să nu mai vorbim despre faptul că mașinile circulă, de fapt, singure în jurul modelului”, a spus Ryan „The Brickman” McNaught. „Mantra noastră este să atragem atenția oamenilor cu ceva evident și apoi să-i ținem preocupați cu multe detalii speciale și lucruri amuzante. Unul dintre lucrurile deosebite despre piesele LEGO este că pot da viață viselor și este exact ceea ce am reușit să facem cu toate produsele Honda.”

De altfel, să nu uităm că anul trecut „The Brickman” a transformat o Honda Civic Type R într-un model LEGO de dimensiuni reale folosind peste 320.000 de cărămizi. Au fost nevoie de peste 1.300 de ore pentru asamblarea sa și a fost evaluat recent de carsales.com.au drept cea mai bună mașină LEGO la scară 1/1 construită vreodată.

Foto: Honda

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


− patru = 1