Motocicleta Ural. Legenda merge mai departe

,

Motocicleta Ural. O poveste care începe în anul 1939. MZ-Ural este cel mai vechi producător de motociclete cu ataș din lume. Cum s-a ajuns la motocicleta Ural? Armata Roșie avea nevoie de o motocicletă cu ataș pentru transportul trupelor terestre, dar comandații doreau ca acest vehicul să poată avea în ataș și o mitralieră.

În anul 1938, rușii au primit cadou de la germani o motocicletă BMW R71. Le-a plăcut foarte mult așa că au cumpărat, prin intermedieri, din Suedia, alte cinci exemplare pe care le-au demontat până la ultima piuliță. Așa s-au luat măsurile și s-au creat matricele pentru noua motocicletă. Producția militară a fost asumată de uzina KMZ, în timp ce IMZ a oferit motociclete celorlalți clienți.

Motocicleta Ural continuă să fie produsă și astăzi în Irbit, un oraș aflat la doar 250 de kilometri de Munții Ural. Aceste motociclete sunt extrem de rezistente la cele mai grele condiții de drum și sunt foarte apreciate de clienții din lumea întreagă.


Sunt foarte mulți actori și cântăreți care au în garaj cel puțin câte o motocicletă Ural, iar o dovadă în acest sens este și cunoscutul Jean Claude van Damme.

Exportul acestor vehicule a început în anul 1953, iar experții au calculat că în acest moment sunt cel puțin 3,5 milioane de modele în lumea întreagă. Iubitorii motoarele sunt foarte încântați de călătoriile cu motocicleta Ural. Fotografiile din vacanță stau mărturie.

SURSA FOTO: ural.moto.ru

Și la Registrul Auto Român a sosit o motocicletă fabricată la Irbit. Este produsă chiar în acest an și arată foarte frumos. Vă promitem că în numărul următor al revistei Auto Test Magazin o să găsiți un test cu motocicleta Ural.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE

Sandra Izbașa: „Mama nu mă lasă să-mi iau permis de motocicletă”

Codruț Toboc: Călător pe acoperișul lumii

ACORDURI PE ASFALT

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


2 × = zece