Motoare electrice Audi: Un e-pas înainte

,

Luna aceasta a fost demarată producția de motoare electrice Audi în fabrica din Györ, Ungaria.

Peter Kössler, șeful diviziei Audi de aici a declarat că „Producția de motoare electrice are o importanță strategică în procesul de transformare al companiei”. Vântul schimbării bate destul de puternic la Audi din moment ce încă de la începutul anului trecut, ca urmare a restructurării companiei, entitatea din Ungaria și-a schimbat numele din Audi Hungaria Motor Kft. în Audi Hungaria Zrt. Hala rezervată producției de motoare electrice are 8500 m2 și se bazează pe conceptul asamblării modulare. Compania a investit un număr de milioane de euro format din două cifre și funcționează cu aproximativ 100 de angajați. Primul set de motoare electrice produse aici vor fi montate pe un Audi e-tron, model electric 100% care beneficiază de tracțiune 4×4 și care este așteptat să apară în 2019. Capacitatea de producție este de 400 de motoare electrice pe zi dar aceasta nu este cea maximă.

În perioada următoare producția va fi mărită progresiv, concomitent cu cererea. Asamblarea modulară este organizată pe principiul stațiilor de lucru fixe, nelegate între ele de benzi transportoare. Vehicule electrice autonome, controlate de computere, preiau transportul reperelor între acestea. Fabrica Audi din Györ continuă în același timp si fabricarea motoarelor termice. Numai anul trecut au ieșit pe porţile ei nu mai puţin de 1.965.165 de unități.

Portofoliul conține şase variante pe benzină și trei diesel, cu o gamă a puterilor cuprinsă între 86 CP și 639 CP. 6.000 de angajați produc 9.000 de motoare zilnic pentru 32 de fabrici ale grupului VW. De luna aceasta, portofoliului de motoare produse la Györ s-a îmbogățit cu încă o categorie, posibil cea mai importantă în anii care urmează: motoarele electrice.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× sase = 36