Model aniversar Harley Davidson – XG750R

,

Anul 2020 marchează 50 de ani de la debutul modelului XR750 de la Harley Davidson.

Motocicleta este perfect concepută pentru competiţiile de tip flat track, neavând rival timp de cateva decenii. Între anii 1972 și 2008, XR750 a câştigat 28 dintre cele 37 de campionate AMA Grand National Championship, obţinând mai multe victorii decât oricare altă motocicletă din istoria curselor AMA. A câştigat astfel reputaţia de „cea mai de success motocicletă de competiţie din toate timpurile”.

Dezvăluit la începutul anilor 1970, concomitent cu apariţia noii formule AMA Racing, modelul XR 750 a fost creat de managerul echipei Harley Davidson, Dick O’Brian, înlocuind astfel un alt model de mare success KR750. Aşa a luat naştere „XR750 – cea mai de success motocicletă din istoria AMA Pro Racing” declaraţia aparținându-i lui Jon Bekefy, managerul general al brandului Harley Davidson.

De asemenea, acelaşi Jon Bakefy a ţinut sa precizeze că: „La această aniversare de 50 de an, Harley Davidson vrea să reflecte asupra moştenirii și a persoanelor care au proiectat, dezvoltat și concurat cu XR 750 în anii săi glorioşi şi să sărbătorească împreună angajamentul Harley Davidson în 2020”.

Legendarul cascador Evel Knievel a transformat motocicleta într-un model iconic, folosind-o în numeroase secvenţe de acrobaţie din cariera sa, cele mai cunoscute dintre acestea fiind realizate între anii 1970-1976.

 

Modelul actualizat, HD XG750R, este propulsat de motorul de 750 cmc Harley Davidson Revolution XV-Twin. Acesta dispune de răcire cu apă şi alimentare cu injectie electronică, fiind inspirat din motorul proiectat iniţial pentru Street 750.

Echipa Harley Davidson Factory Flat Track va participa la toate cele 18 curse din AFT SuperTwins programate în 2020, care au debutat pe 14 martie cu DaytonaTT, la Speedway international Daytona, Daytona Beach in Florida.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


opt + = 16