„Miss Janta” la Salonul Auto București & Accesorii 2018

,

Este oarecum firesc ca la fiecare salon auto lumea să se întrebe care a fost cea mai frumoasă mașină, iar în funcție de preferințe alegerile să varieze.

Automobilele preferate sunt alese prin impresia generală pe care o produc privitorului, însă rămân cumva nedreptățite „accesoriile” care înfrumusețează silueta lor generală. Mă refer la stopuri, faruri sau jantele roților. Sunt elemente pentru care designerii alocă foarte multe ore de studiu datorită importanței majore pe care o au în tabloul general. Asta m-a determinat ca la acest salon recent încheiat să fac o selecție a celor mai interesante jante și să aleg, în final, modelul meu favorit.

Am fost impresionat de standul KIA unde am putut să observ mai multe modele interesante dintre care am reținut două propuneri ale asiaticilor. Una destinată modelului Stinger și a doua vehiculului electric, Soul. În privința acestuia din urmă este interesant cum stilul ales face o trimitere la componentele motoarelor electrice, mai exact la rotor.

O altă jantă deosebită am găsit-o la standul SEAT, o combinație interesantă de spițe metalice trasate în forme dinamice și transpuse pe un fond negru. Este o abordare din ce în ce mai folosită în prezent. Printr-o eleganță aparte și-a făcut prezența și un model de jantă de la Volvo. Pot să spun că școala designului scandinav a reușit și de această dată să uimească prin eleganță atinsă.

Mercedes a punctat cu designul de jantă expus pe un GLC. Combinația dintre negrul mat și galbenul utilizat pe cercul de contur este una foarte inspirată și în mod sigur și foarte sportivă.

Deși lăsată la final, nu înseamnă că este mai puțin interesantă. Mă refer la modelul văzut pe mastodontul Shelby expus la acest salon. Uimește prin dimensiuni și aspect. O bază finisată negru lucios și un cerc perimetral de tip metal lustruit pe care regăsim o „salbă” de puncte negre asemenea unor nituri. De ales o câștigătoare – „miss”, este destul de greu. Cu toate acestea aș opta între propunerile celor de la Seat și Shelby. Pentru că nu mă puteam decide, în final „am dat banul” și șansa a ținut cu cei din urmă.

Notă: În alegerile făcute, subiectivismul joacă un rol crucial, așa că preferințele dumneavoastră pot să fie complet diferite.

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


+ 5 = unsprezece