McLaren va concedia 1200 de angajaţi

,

Constructorul britanic de supercaruri a suferit pierderi însemnate din cauza pandemiei de Coronavirus şi a anunţat că va demara un program de restructurare ce prevede reducerea numărului de angajaţi.

Pe lângă construirea de supercaruri, McLaren este implicat şi în competiţiile automobilistice, dar decizia de reducere a personalului urmează să afecteze ambele domenii.

Anunţul a fost făcut într-o declaraţie de un oficial McLaren care a adăugat şi câteva motive ce au dus la acesta decizie. Cum era de aşteptat, cel mai importat este scăderea drastică a pieţei auto, care a afectat şi constructorii de nişă precum McLaren, motiv pentru care o parte dintre angajaţii uzinei de supercaruri vor pleca acasă. Reducerea personalului din motorsport este pusă pe seama numeroaselor evenimente sportive anulate şi a cererii reduse pentru suport tehnic şi mentenanţă.

„Bineînţeles, este o decizie pe care am încercat din răsputeri să o evităm, aplicând măsuri drastice de reducere a costurilor în toate domeniile de activitate. Dar nu avem altă soluţie decât să reducem forţa de lucru” a declarat Paul Walsh, Director Executiv McLaren.

Cele 1200 de locuri de muncă reprezintă mai mult de un sfert din numărul total actual de angajaţi McLaren.

Foto: McLaren

McLaren GT: Interiorul – între artă și tehnologie

McLaren pregătește un succesor pentru P1. Află cât mai avem de așteptat

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


patru + 4 =