McLaren pregătește un succesor pentru P1. Află cât mai avem de așteptat

,

Urmașul celebrului McLaren P1 nu va fi neapărat un model complet electric, așa cum ne așteptam, dar va folosi un sistem de propulsie hibrid avansat.

McLaren P1 a fost prezentat publicului în urmă cu opt ani, sub formă de concept, când a reușit să capteze toată atenția, fie că era vorba de fanii mărcii sau nu. Acum constructorul britanic de supercaruri se pregătește să ne facă o surpriză similară, anunțând prin vocea CEO-ului Mike Flewitt că noua generație va fi prezentată în 2024.
Flewitt nu a dezvăluit ce platformă tehnică va folosi succesorul lui P1, dar a accentuat ideea construirii și a unui McLaren propulsat exclusiv de motoare electrice, destinat curselor pe circuit. Motivul pentru care McLaren nu va folosi o platformă tehnică exclusiv electrică pentru urmașul lui P1 este timpul mare de încărcare a bateriilor, ce face astfel de modele să pară „restrictive”.

„Să luăm modelul 765 de exemplu. Știm că mulți clienți își vor duce mașina pe circuit. Dacă era un EV, vorbim probabil de o autonomie de aproximativ 30 de minute, după care mașina merge la încărcat pentru ziua următoare. Asta nu este o situație foarte convingătoare,” a declarat Flewitt.

Cel mai probabil, urmașul modelului P1 va folosi un sistem hibrid ce va antrena electric roțile din față, în timp ce un motor V6 cu combustie internă va fi cuplat la puntea din spate. Greutatea ridicată a unui astfel de tren de rulare va pune cu siguranță probleme inginerilor, dar nu la fel de mari ca un sistem de propulsie electric cu baterii.

Foto: McLaren

50 de ani de McLaren: Prima jumătate de secol

VW: Electrificarea recordurilor

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


− 1 = sase