Mașina dictatorului

,

Aceasta este mașina dictatorului argentinian Juan Peron. A fost scoasă la vânzare de o casă de licitații din statul american Arizona, iar prețul de pornire este de două milioane de dolari.

Este vorba de un Ferrari 212 Inter fabricat în anul 1949, într-o serie limitată de 73 de exemplare. Mașina dictatorului Juan Peron arată senzațional, are o caroserie superbă și este vopsită în două nuanțe: galben și negru.

Automobilul a avut o poveste agitată. După ce Eva Peron a murit de cancer, în anul 1952, lumea lui Juan Peron s-a prăbușit. Deciziile sale au fost tot mai controversate și în anul 1955 trei generali au pus la cale o lovitură de stat. Juan Peron a fost nevoit să plece în Paraguay, în exil, iar mașina a rămas în Argentina. Juan Peron s-a întors în țara natală după aproape două decenii, iar în anul 1974 a fost ales din nou președinte. Ferrari-ul atât de drag dispăruse. S-a aflat apoi că ajunsese în proprietatea unui colecționar italian care locuia în Buenos Aires. Acesta a găsit un cumpărător european și i-a vândut mașina în 1987. Ferarri-ul fost restaurat cu grijă și adus într-o condiție excelentă. Când s-a auzit că mașina dictatorului Peron este de vânzare, reacțiile au fost diverse. Unii s-au întrebat cine ar da o avere pe mașina unui dictator din America de Sud considerat vinovat de o mulțime de atrocități și care a acordat azil politic unor ofițeri naziști. Și totuși, proprietarii casei de licitații sunt tare bucuroși. Mai mulți colecționari importanți s-au arătat interesați și se speră să obțină o sumă frumușică, poate chiar 3 milioane de dolari.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


unu + = 7