Maserati face pasul spre viitor: noul Ghibli hibrid

,

Marca italiană, deținută de grupul Fiat Chrysler Automobiles (FCA), părea un pic rămasă în urmă față de tendințele actuale din domeniul auto, având o gamă de automobile ce se bazează exclusiv pe motoare termice. Acest lucru se va schimba în curând, conform anunțului făcut de Maserati.

În comunicatul firmei cu sediul în Modena, Italia, se precizează că primul model care va trece la electrificare este sedanul premium de clasă medie-mare, Ghibli. Nu este vorba despre o nouă generație (actuala datează din 2013), ci doar despre un Ghibli a cărui platformă tehnică a fost modificată pentru a putea găzdui un sistem de propulsie hibrid reîncărcabil (plug-in hybrid). După Ghibli, vor primi un sistem hibrid și celelalte două modele pe care le produce Maserati, sedanul de lux Quattroporte și SUV-ul Levante.


Maserati nu a prezentat datele tehnice ale noului model hibrid și nici când acesta va fi dezvăluit, dar este foarte probabil că acest lucru se va întâmpla în această vară. Lansarea oficială a lui Ghibli Hybrid fusese programată pentru aprilie 2020, la Salonul Auto de la Beijing, dar acesta a fost anulat, din cauza pandemiei de coronavirus. Din punct de vedere tehnic, e de așteptat ca noul model să aibă un motor pe benzină, nu diesel, și unul electric, o posibilă variantă fiind sistemul lansat recent pe modelul Renegade din gama Jeep, o altă marcă componentă a FCA.

Jeep Renegade Hybrid folosește pentru propulsia roților față un 1.3 turbo, care, împreună cu motorul electric (dedicat punții spate), generează o putere cumulată de 240 CP și beneficiază de un pachet de acumulatori de 11,4 kWh. Renegade poate rula exclusiv electric până la 50 km. Când sistemul său hibrid utilizează ambele motoare, tracțiunea este integrală, iar când se folosește doar propulsorul electric, sunt acționate numai roțile spate.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


3 + patru =