KIA Stinger facelift

,

Constructorul coreean KIA ridicat vălul de pe facelift-ul sportivului fastback Stinger, care aduce în primplan o serie de actualizări amplificând caracterul său de gran turismo.

Noua apariție se prezintă cu o gamă de actualizări de design, atât la exterior, cât și la interior, a modelului lansat la începutul lui 2017.

În partea frontală noile blocuri optice LED dispun de un design nou, iar cele din spate prezintă o nouă semnătură de lumini distinctă. Aici luminile de semnalizare au seturi de 10 unități LED individuale, dispuse într-un model tip grilă care imită steagul în pătrățele utilizat în motorsport pentru semnalizarea sfârșitului unei curse.

Pentru versiunile mai puternice ale modelului Stinger se pot alege ornamente argintii ale eșapamentului, cu diametru mare, și un difuzor spate profilat, inspirat din motorsport, care-i oferă fastbackului un aspect mai musculos.

De asemenea, sunt introduse două pachete de exterior noi. Pentru versiunile performante, noul pachet ‘Dark Package’ oferă difuzor în culoarea negru lucios și ieșiri de eșapament cu diametru mare, în culoare neagră. Emblema Stinger de pe haion este de asemenea finisată în negru. Doar pentru America de Nord este disponibil noul pachet ‘Black Package’, care permite și mai mult personalizarea automobilului oferindu-i lui Stinger un aspect mai agresiv. Acesta include și jante ușoare de 19 inci, negru mat, un nou eleron pentru capota portbagajului, iar capacele oglinzilor retrovizoare sunt tot negre.

Interiorul este destinat călătoriilor lungi, are un design revizuit și actualizări ale sistemului infotainment. Sunt disponibile noi opțiuni de culori și materiale pentru interior, în funcție de piața de comercializare. Pentru piața coreeană apare interiorul ‘Dark Brown’ într-un singur ton, scaunele tapițate din piele Nappa având un model în formă de diamant. Pentru piețele globale, noile opțiuni includ tapițerie din piele Nappa finisată în culorile Saturn Black, Red sau Beige, alături de variantele de tapițerie din piele ecologică existente deja. Tapițeria Saturn Black oferă scaune îmbrăcate în piele întoarsă neagră, cu cusături roșii contrastante, care imită cureaua unui ceas.

Partea bună este că un motor nou a fost adăugat în gama Stinger, din păcate disponibil doar pentru Coreea de Sud, SUA și Mexic. Noua unitate ‘Smartstream’ T-GDi de 2,5 litri se află între cele două propulsoare pe benzină existente, turbo-ul ‘Theta’ de 2,0 litri și V6 T-GDi de 3,3 litri, și dezvoltă 304 CP la 5.800 rpm. Cuplul maxim de 422 Nm al noului motor în patru cilindri este disponibil între 1.650 și 4.000 rpm și le permite celor de la volan să accelereze și să mențină viteze ridicate în toate condițiile de rulare. Iar Toate cele trei motoare sunt cuplate la o transmisie automată cu opt raporturi, care fac din Stinger un veritabil gran turismo. Modelul îmbunătățit va fi comercializat la nivel global începând cu cel de-al treilea trimestru al anului 2020.

Foto: Kia

 

 

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


9 − = sapte